spot_img

Andreea Marin Bănică, scriitoare pentru cauze umanitare

Astăzi, 25 martie 2010, ora 15:00, în Amfiteatrul 101 al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Andreea Marin Bănică îşi va lansa cartea Preţuieşte Viaţa”, Editura Tritonic, primul volum din seria „Albumele Andreei”.

Gazdele care vor vorbi înaintea autoarei sunt: conf. univ. dr. Dacian Dragoş, prodecan al facultăţii Babeş-Bolyai; prof. univ. dr. Ilie Rad, cancelarul facultăţii Babeş-Bolyai; Bogdan Hrib, directorul Editurii Tritonic.

Albumul este gândit ca un volum inspiraţional, “un dar de înţelepciune şi experienţe, sfaturi, interviuri, idei benefice pentru ca tu să simţi că viaţa merită trăită”. Profitul obţinut din vânzarea acestuia va fi donat cauzei umanitare a mamelor care suferă de cancer.

Articolele sunt scrise de autorul principal, Andreea Marin Banica, dar şi de invitaţii săi – personalităţi şi specialişti (din medicină, sport, nutriţie, psihologie, design, fotografie, cosmetică, educaţie, drepturile femeilor, media, mediul de afaceri, ONG etc.). Veţi putea citi poveştile unor figuri feminine legendare (Coco Chanel, Audrey Hepburn, Margaret Thacher, Karen Blixen, Marie Curie, Ingrid Bergman, Irene Papas, Ana Aslan, Regina Maria a Romaniei, Maria Rosetti, Carmen Sylva, Simone Veil), puse faţă în faţă cu interviuri ale femeilor remarcabile din domenii diverse, întâlnite de Andreea Marin Bănică în colţuri diferite de lume. Femei legendare, care au lăsat ceva solid în urmă, şi figuri contemporane, care se dovedesc astăzi a fi cu un pas înaintea vremurilor, inovative, capabile de schimbări majore în societate.

Albumul este un hardcover cu format de 24 x 28 cm, are 256 pagini în policromie şi fotografii realizate în principal cu sprijinul fotografului profesionist, Marius Baragan, dar şi cu sprijinul altor fotografi şi al publicaţiilor de top din România sau din arhivele personale ale autorului şi ale personalităţilor invitate să scrie în acest proiect umanitar. El este distribuit prin reţelele Diverta, Humanitas şi Cărtureşti, Centrul de Librării Bucureşti, în 60 de librării şi reţele locale independente, Hypermarketuri: Carrefour, Cora, Metro, Real, în Republica Moldova, dar deja comenzile on-line pe site-ul dedicat, www.pretuiesteviata.ro, arată că albumul a fost comandat din ţări precum Germania, Spania, Israel, Canada, Franţa, Statele Unite, Republica Moldova, Marea Britanie, Italia etc.

Volumul “Preţuieste Viaţa este o lucrare prezentată în condiţii grafice şi de conţinut excelente, care vorbeşte despre echilibru şi despre cum poţi să trăieşti cea mai frumoasă viaţă pentru tine cu ceea ce ai, o carte de ţinut pe noptieră, la care să simţi nevoia să te întorci din când în când, pentru a regăsi optimismul şi informaţiile utile de care ai nevoie în diferite momente ale vieţii. Volumul are şi un DVD cadou: documentarul “Kilimanjaro 2001”, realizat de Andreea Marin Bănică şi Călin Vrabie (Andreea a fost prima jurnalistă din România care a urcat pe Acoperişul Africii, Vârful Uhuru Peak din Kilimanjaro; expediţia, realizată dupa normele internaţionale de lucru la categoria documentar TV, arată aventura urcuşului timp de o săptămână pe munte şi e urmată de prezentarea Kenyei şi Tanzaniei, având-o ca ghid cu rucsacul în spinare pe Andreea, care descoperă estul Africii cu bani puţini în buzunar, având şansa de a trăi printre localnici şi de a intervieva oameni interesanţi, veniţi acolo din diverse colţuri de lume).

Andreea Marin Bănică spune despre această carte: “Departe de a fi o încercare de a-mi descoperi veleităţi de scriitor sau de a pretinde ca le ştiu pe toate peste noapte, cartea din mâna ta e bucuria simplă de a-ţi împărtăşi câte ceva din toate cele bune pe care le-am aflat, le-am simţit, le-am trăit pe pielea mea şi m-au adus, alături de lecţiile grele de viaţă, într-un moment de împăcare şi de echilibru. “Preţuieşte viaţa!” nu este cartea mea. Eu sunt doar punctul de pornire. Dar miile de oameni atât de diferiţi ca statut, educaţie, sensibilitate, moştenire culturală, culoare a pielii, oameni de aici sau din colţuri nebănuite de lume, care au trecut prin viaţa mea, pe care i-am ascultat cu luare-aminte şi m-au lăsat în urma lor mai bogată, sunt cu toţii co-autori, alături de oamenii cu har, care mi-au acceptat invitaţia de a scrie, pentru a-ţi face ţie, cititorule, acest dar de înţelepciune şi experienţe, de motivaţii conturate de idei benefice, puncte de inspiraţie, pentru ca tu să simţi că viaţa merită trăită.”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508