“Paninsomnia” de Valentin Nicolae

mart. 31st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, pe piaţa editorială românească a apărut un nou volum de poezie, “Paninsomnia” de Valentin Nicolae, Editura Etnous, debutul absolut al autorului.

Autorul scrie pe blogul său, într-un ton confesiv: “ideea e că tot ce am scris, am scris la întâmplare…n-am avut absolut nici un plan sau poate am avut…oricum, praful ăsta de literatură pe care încerc să-l scriu nu cred că mă duce nicăieri, mai bine aş fi citit o carte a lui Shivananda şi m-aş fi apucat să stau, să mă plimb prin lume ca un spectator compasiv şi benefic. ”

Pe coperta patru a cărţii sunt extrase versuri reprezentative din acest volum de debut, care, să sperăm, va avea o soartă bună din partea criticii literare: “Mânuieşte, Doamne, sabia destrămării/ Mână, Doamne, caii însingurării spre cetatea ta/ Izgoneşte, Doamne, şarpele încolăcit ce-mi soarbe/ Nimicul de pe buze/ Alungă, Tu, paradisul firescului din ochii mei/ Ca să te pot vedea într-o unică strălucire.”

Din  „Paninsomnia„: „era sabatul/m-am întâlnit cu băiatul care semăna cu bruce lee/în garsoniera lui, mi-a dat un costum negru/cam de cioclu, cam de cantautor/m-am spălat pe faţă,/mi-am udat părul şi mi l-am pieptănat lins pe spate/ca tano din caracatiţa sau ca eric roberts în analiză finală”, din poemul „băiatul care semăna cu bruce lee”

Număr de vizualizări :2552


2 Comments to ““Paninsomnia” de Valentin Nicolae”

  1. ovia herbert spune:

    pentru completarea unor minime informaţii despre valentin nicolae. dau o trimitere – http://inhalatii.blogspot.com/2010/03/modig-si-grupul-antinevralgic.html

  2. nextval spune:

    multumesc.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro