“Deformaţii” sau faţa umană a poeziei

mart. 29th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 31 martie 2010, ora 20:00, la Teatrul Luni (Green Hours, Calea Victoriei nr 120, Bucureşti) are loc spectacolul “Deformaţii – Un spectacol despre ce a mai rămas” după texte de Claudiu Komartin, Mitoş Micleuşanu, Răzvan Ţupa, Adina Zorzini, în regia lui Marcel Ţop, cu actorii Tudor Aaron Istodor,  Toma Dănilă, Diana Cavallioti, Adina Zorzini, Iulian Gliţă. O co-productie: Teatrul LUNI de la Green Hours şi Fundaţia „Ileana Mustaţă”


Eu unul nu ştiam că poate să se joace doi ani în continuu, o piesă făcută după jucăriile poetice ale mele cu Claudiu, Mitoş şi Adina.”, spune Răzvan Ţupa despre “Deformaţii”.

Criticului de teatru Cristina Modreanu i-a plăcut spectacolul pentru că “E vorba de „valul trendy” de tineri poeţi, aceia care sunt vârfurile valorice şi de imagine ale generaţiei, o generaţie activă, militantă, idealistă, care a lăsat pe locul doi propria afirmare pentru a se implica în proiecte menite să atragă atenţia asupra literaturii de azi. Textele semnate de Mitoş Micleuşanu, Adina Zorzini, Claudiu Komartin şi Răzvan Ţupa sunt legate într-un scenariu lax, lipite uneori prin intersectarea voită a actorilor în scenă, alteori prin imagini filmate sau fragmente din videoclipuri şi filme. Actorii au misiunea cea mai grea fiindcă ei nu se pot baza pe structura unor personaje, aşa încât trebuie să-şi inventeze un suport potrivit pentru viziunile poeţilor al căror glas devin.”

Cristina Rusiecki l-a iubit, spunând despre spectacol că este “Lasciv. Incendiar. Adevărat”,

iar alţii l-au urât şi au transmis publicului să se ferească.

Costume: Anca Cernea
Decoruri: Radu Gabriel Zamfirescu
Soundtrack: Mitoş Micleuşanu

Număr de vizualizări :1746


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro