spot_img

Programul complet al evenimentelor Adenium la Gaudeamus

În perioada 18- 22 noiembrie 2015, Adenium participă la Târgul internațional Gaudeamus- carte de învățătură cu un program special de evenimente și o ofertă de carte disponibilă la standul 229 de la nivelul 4.50, din Pavilionul Central Romexpo.

Programul evenimentelor Adenium la Târgul internațional Gaudeamus- carte de învățătură începe miercuri, 18 noiembrie, cu lansarea volumului Calitatea democrației și cultura politică în România, de Vasile Brașovanu. Cartea face parte din colecția Colloquium și reprezintă o binevenită interogare a rezidenței adevăratului spirit democratic, tezaurizat nu în instituțiile reprezentative ale statului, ci în societate. Numai aici se află garanția reușitei democratice a unui popor, pentru că nimic nu poate asigura libertatea perpetuă a națiunii mai mult decât permanenta responsabilizare a cetățenilor cu privire la destinul politic al comunității în care trăiesc.

Evenimentul va avea loc miercuri, 18 noiembrie, ora 17:00, în sala de evenimente „Mircea Sântimbreanu” și va fi moderat de Gabriel Cheșcu, redactor-șef Adenium. Vor participa Vasile Brașovanu, Marian Staş, președinte Clubul „Liderii Mileniului Trei”, Antonio Momoc și Gabriel, elev din programul „Teach for Romania”.

Vineri, 20 noiembrie, la Târgul Gaudeamus vor avea loc cinci evenimente Adenium. La ora 11:00, în sala „Bursa de contacte” va fi lansată cartea pentru copii Bucuriile iernii, autor Adela Dobran, ilustrații de Anda Ansheen. Vor participa Adela Dobran, Anda Ansheen și maestrul Gheorghe Zamfir. Autoarea acestui volum de versuri pentru copii compune în culori și imagini ce te atrag încă de la o primă lectură o lume aparte: a fericirii pe care mai ales copiii o resimt în apropierea Sărbătorilor de Iarnă.

Începând cu ora 14:00 sunteți invitați, la „Bursa de contacte”, la evenimentul de lansare a volumului Sfinxul rus. Idei, identități și obsesii, de Ioan Stanomir, un volum de istorie a ideilor, o istorie a Rusiei prin literatură și scriere memorialistică. Alături de autor, la eveniment vor participa Angelo Mitchievici și Daniel Șandru, director editorial Adenium.

În același spațiu, de la ora 14:30, va fi lansată o nouă apariție din colecția Headline, Dialogul religiilor în Europa unită, coordonatori Iulia Badea Guéritée și Alexandru Ojică. Vor participa: Iulia Badea Guéritée, Alexandru Ojică, Sorin Bocancea, Mircea Vasilescu, Antonio Momoc, Cristian Pîrvulescu, Laurențiu Tănase și Raymond Clarinard. Evenimentul va fi moderat de Daniel Șandru, director editorial Adenium.

Ultimele două evenimente din această zi vor avea loc la standul Adenium, standul 229 de la nivelul 4.50 din Pavilionul Central Romexpo. Începând cu ora 17:00, cu participarea lui Daniel Șandru, George Bondor, Gabriel Cheșcu și Radu Vancu, va avea loc lansarea numărului 199 (octombrie) al revistei de cultură contemporană Timpul. De la ora 18:00, Vladimir Drăghia va susține o sesiune de autografe pentru toți cei care apreciază volumul Dragoste n-are plural, apărut la Adenium

Ziua de sâmbătă, 21 noiembrie, debutează cu lansarea cărții pentru copii Sarinne & Elenore and their splendid first adventure, autor Adina Chirica, ilustrații de Anda Ansheen. Evenimentul va avea loc în sala „Mircea Sântimbreanu”, cu participarea autoarei și a doamnei Irina Margareta Nistor. Lansarea va fi moderată de Gabriel Cheșcu, redactor-șef Adenium. Volumul, scris în limba engleză, va deveni repede cel mai bun prieten al copiilor.

Începând cu ora 11:00, la salonul de carte pentru copii „Ion Creangă”, copii mai mari sau mai mici sunt invitați la evenimentul de lansare a volumul Iarna cu Moș Crăciun, autor Aurora Georgescu, ilustrații de Șerban Andreescu. Alături de autoare, la eveniment va fi prezentă și cunoscuta actriță Bianca Brad. Volumul surprinde atmosfera mirifică a Crăciunului, când speranța învăluie totul și repară micile răutăți și neînțelegeri.

Tot sâmbătă, la ora 15:30 va avea loc încă un eveniment Adenium: lansarea volumul Scrieri (1914-1926), prin care Antonio Gramsci revine în spațiul românesc cu scrieri publicate în presa socialistă italiană. Cititorul român are prilejul să întâlnească un mare spirit al gândirii marxiste italiene și mondiale, a cărui influență a trecut dincolo de cercurile comuniste, devenind un reper pentru stânga și dreapta contemporane. Vor participa: Sabin Drăgulin, prof. Ennio Triggiani (director al Departamentului de Științe Politice, din cadrul Universității „Aldo Moro” din Bari), prof. Angelo Chielli (Universitatea „Aldo Moro” din Bari), Vito Buono (Centrul interuniversitar de cercetare a studiilor gramsciane, a Universității „Aldo Moro”din Bari). Evenimentul va fi moderat de Gabriel Cheșcu, redactor-șef Adenium.

Duminică, 22 noiembrie, la ora 17:00, la „Bursa de contacte”, va avea loc lansarea volumul câștigător la concursului de debut „Adenium Start”, ediția 2015, Vrum-vrum, de Cristina Frîncu. Romanul o are în centrul său pe Clara B., care, din empatie pentru pălăriatul artist ratat Poeteski, pleacă spre Hollywood pentru a-i recupera acestuia Muza care îl părăsise. O călătorie donquijotescă spre nicăieri, condimentată cu tot ce a putut reține mai bun literatura absurdului de la Jarry și Harms încoace.

La eveniment vor participa Cristina Frîncu și Alexandra-Georgiana Andrei. Lansarea va fi moderată de Gabriel Cheșcu, redactor-șef Adenium.

La standul Adenium, standul 229 de la nivelul 4.50 din Pavilionul Central Romexpo, toate cărțile au prețuri reduse cu până la 50%.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508