spot_img

Exclusivitate: “CorectBooks”, prima librărie digitală din România

CorectBooks.ro, primul magazin de carte în format digital, s-a lansat oficial vineri, 1 octombrie 2010, în cadrul unei conferinţe de presă. Cu o investiţie de 100.000 Euro, proiectul finanţat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu îşi propune ca într-un an să ajungă la un volum de 50 de cărţi vândute pe zi, urmând ca în doi ani de zile să atingă 100 de cărţi vândute pe zi pentru a fi, astfel, recuperată investiţia. Distribuitorul virtual intenţionează să comercializeze între 8-10.000 de titluri/an şi să le vândă cu 30-40% mai puţin decât în formatul pe hârtie. De asemenea, CorectBooks va juca şi rolul de editor pentru cărţile rare care au devenit bun public şi pentru scriitorii debutanţi. Raiffeisen Bank România oferă serviciile financiare on-line pentru cărţile distribuite de CorectBooks. Preţul titlurilor ofertate în acest moment porneşte de la 5 lei în sus. (ştire actualizată)

„Lansarea CorectBooks este o dublă premieră absolută în România. Este primul magazin de carte în format digital. Şi, în acelaşi timp, pentru întâia dată, cititorii, utilizatorii Internetului, scriitorii şi editorii au posibilitatea să se antepronunţe” – a declarat Sorin Roşca Stănescu, Director General Virtual Big Bang, compania care a lansat CorectBooks.

Totul a pornit, după mărturisirea lui Sorin Roşca Stănescu, de la o dorinţă veche de zece ani a soţiei sale, Steluţa, de a finanţa o librărie virtuală. În acest moment, editorii CorectBooks aşteaptă opiniile critice şi sugestii pentru îmbunătăţirea acestui proiect web. După această perioadă de corecturi, siteul îşi va începe vânzarea de titluri on-line. Ţintele de vânzare îi privesc direct pe elevi, cu titluri de carte şcolară, studenţi, cu titluri de cursuri universitare, tineri care nu au suficient spaţiu fizic pentru o bibliotecă, românii din străinătate, localităţile din ţară care nu au librării, dar care sunt conectate la internet, precum şi scriitorii români, “beneficiari ai unui model democratic de promovare”.

Marele avantaj al proiectului, după cum a susţinut patronul grupului editorial “Nemira”, Valentin Nicolau, la conferinţa de presă, este acela că va integra producţia tuturor editurilor din România cu o ofertă amplă. De asemenea, va fi un distribuitor al cărţilor cu tiraje mici care pe suportul de hârtie s-ar vinde cu un preţ foarte mare. Prin intermediul acestei platforme se vor putea face teste de piaţă şi se pot arhiva lucrări rare sau inaccesibile din piaţa Gutenberg, lucrări de patrimoniu cultural.  Scriitorilor vânduţi direct de editura platformei li se vor oferi 10% din sumele încasate din vînzări, iar editurilor între 40-60% din vânzări.

Internauţii vor putea intra atât pe www.corectbooks.com, cât şi pe pagina de Facebook sau contul de Twitter ale proiectului pentru a spune ce le place şi ce nu le place în această librărie virtuală şi ce ar dori să facă ea în plus. Fanii cărţii de pretutindeni sunt invitaţi pe pagina de Facebook a CorectBooks să propună titluri sau autori sau edituri pe care doresc să le regăsească în librăria virtuală. Sugestiile lor vor fi analizate de către echipa de proiect şi vor contribui în mod direct la dezvoltarea bibliotecii virtuale CorectBooks.

În următoarele zile, CorectBooks va încărca şi celelate cărţi pe care le are în pregătire. În acest moment sunt ofertate doar câteva sute de titluri. Toţi cei care doresc să achiziţioneze o carte de pe www.corectbooks.com au posibilitatea de a lansa o precomandă. Primii 1.000 de solicitanţi vor beneficia de un discount de 25% pentru orice titlu si pentru oricâte titluri îşi doresc. În plus, toţi cei care îşi vor crea un cont de utilizator pe CorectBooks, în această perioadă, vor participa la o tragere la sorţi, în urma căreia, la începutul lunii noiembrie, 10 utilizatori vor primi cadou câte un iPad, pentru a putea citi cartea preferată oriunde s-ar afla.

Vineri, 1 octombrie 2010, ora 10:00, la Hotel Crowne Plaza din Bucureşti (sala Magnolia), se lansează “CorectBooks”, prima librărie digitală din România, care oferă cărţi editate în format electronic. AgenţiadeCarte.ro a aflat, în exclusivitate, că primele cărţi disponibile contra cost de “CorectBooks” vor fi titluri editate în colecţia “Opere fundamentale” a Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă coordonată de academicianul Eugen Simion, precum şi titluri apărute la editurile Ideea Europeană, Niculescu, Nemira. Vom reveni cu amănunte.

“CorectBooks” este primul proiect dintr-o serie de iniţiative media şi editoriale iniţiate şi girate de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu care vor fi lansate în luna noiembrie 2010 şi vor alcătui cea mai complexă platformă online integrată din România.

“CorectBooks” va fi prima librărie digitală din România care va oferi contra cost cărţi editate în format electronic.

La evenimentul de inaugurare vor fi prezenţi: dl. Sorin Roşca Stănescu – director general Virtual Big Bang; acad. Eugen Simion – scriitor, profesor universitar, membru al Academiei Române şi al Academiei Elene; acad. Nicolae Breban – scriitor, membru al Academiei Române;dl. Valentin Nicolau – scriitor, proprietar al Grupului Nemira; dna. Aura Christi – scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România, director al Editurii Ideea Europeană.

Articole recomandate

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508