spot_img

Bucharest Music Film Festival- Eleganţă şi rafinament în inima Bucureştiului

Astăzi, 12 iunie 2010, la Bucureşti debutează “Bucharest Music Film Festival”, a V-a ediţie, pe acorduri de muzică vieneză. Evenimentul este organizat de ArCuB- Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti şi se desfăşoară în perioada 12- 20 iunie 2010, în Piaţa “George Enescu”.

Prima zi a festivalului de muzică clasică în aer liber ce are loc în Piaţa “George Enescu” prezintă publicului, de la ora 18:30, o lecţie de dans, în interpretarea elevilor Şcolii de Dans Sportiv “Mihai Petre”. De la ora 19:00, orchestra vieneză “Das Karussell” prezintă un concert extraordinar interpretând compoziţii ale lui Johann Strauss, sub bagheta celebrului dirijor şi violinist Russell McGregor.

“Das Karussell” este un ansamblu muzical austriac, în cadrul căruia barierele sunt depăşite şi convenţiile schimbate pe rând. El adună contraste  sociale şi etnice. În ceea ce-i priveşte totul se învârte în jurul muzicii, totul se mişcă precum un carusel.

Prim solistul şi dirijorul acestui concert este talentatul şi carismaticul concertmaister al orchestrei celebrului palat Schönbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia să îi acompanieze şi “dirijeze” pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi şi multi alţii. Născut în Oxford – Anglia, Russell a crescut şi a făcut primi paşi în muzică în îndepărtata Australie, loc în care s-a întors în plină maturitate artistică pentru un concert triumfal la celebra Opera House din Sydney. În prezent artistul locuieşte în Austria, ţara care l-a adoptat şi i-a recunoscut meritele artistice. Muzicianul australian cântă la o vioară  fabricată de Carlo Giuseppe Testore în  anul 1697, vioară ce este “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Începând cu ora 21.00, publicul va putea viziona înregistrarea Concertului de Anul Nou de la Viena (Orchestra Filarmonicii din Viena).

În 2006 o iniţiativă a Primăriei Oraşului Viena, ocazionată de anul aniversar Mozart şi îmbrăţişată cu entuziasm de către Primăria Muncipiului Bucureşti, s-a materializat într-un proiect cultural de succes: prima ediţie a unui festival de muzică clasică în aer liber – Mozart Fest. După succesul deosebit înregistrat la Bucureşti, partenerii vienezi au dorit menţinerea acestui concept, care, îmbunătăţit cu o secţiune de dans, a preluat numele capitalei mondiale a valsului, transformându-se în Vienna Music Film Festival. De anul trecut manifestarea, devenită în timp un brand al oraşului nostru, poartă numele de Bucharest Music Film Festival.

Timp de nouă zile parcarea din vecinătatea Ateneului Român va fi transformată într-o oază de linişte şi rafinament în mijlocul oraşului, un spaţiu agreabil cu verdeaţă, flori şi terase elegante, în jurul celor câteva sute de locuri pe scaune, oferite iubitorilor muzicii clasice de toate vârstele. Vor avea loc proiecţii de filme (înregistrări ale unor concerte internaţionale) precedate de recitaluri live ale unor artişti de renume naţional şi internaţional.

Piaţa “George Enescu”, locul unde se desfăşoară Festivalul este deschis publicului între orele 11.00 şi 23.00 în fiecare zi a manifestării, iar accesul este gratuit. Programul artistic este disponibil pe site-ul www.arcub.ro.

Organizatorii acestei manifestări sunt: Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale. Evenimentul este susţinut de Magic FM  şi este realizat cu sprijinul RATB, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Apa Nova Bucureşti – o companie Veolia Apa.

Parteneri media: 24-FUN, arhitectura.ro, Cocor Media Channel, port.ro, comunicatedepresa.ro, thechronicle.ro, youmago.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508