SWORDS – Spoken Word Sessions: Laura Francisca Pavel, Simona Sigartău, Daniil Iftime, Alina Țârcoman Ochea & Itto Mezza

Un nou episod SWORDS – Spoken Word Sessions îi aduce pe scenă pe Laura Francisca Pavel, Simona Sigartău, Daniil Iftime, Alina Țârcoman Ochea & Itto Mezza, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța, duminică, 13 aprilie, de la ora 19, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

Biletele, în număr limitat, sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Laura Francisca Pavel este prof. dr. la Facultatea de Teatru şi Film a Universităţii Babeş-Bolyai. În 2022, a publicat la OMG volumul de poezie „Trucuri urbane” (Premiul BAC-FEST – Cartea de poezie a anului 2022; Premiul Cartea de poezie a anului 2022, debut, acordat de ARCCA). Versiunea în limba franceză, „Scénarios urbains” (traducere de Gabrielle Danoux), a apărut în 2024 la Nombre7 Éditions. În 2023, apare volumul de poezie „Acţiuni şi protocoale” (nominalizat la Premiul Observator Universitas şi la BAC-FEST), urmat, în 2024, de volumul „Zona de surescitare”, ambele publicate la OMG.

Semnează, cu numele Laura Pavel, volume de teorie şi de istorie literară şi teatrală, dintre care două i-au fost publicate până acum în străinătate: „Dumitru Tsepeneag and the Canon of Alternative Literature”, transl. by Alistair Ian Blyth, Dalkey Archive Press (2011), şi „Ionesco. L’Antimondo di uno scettico”, traduzione di Maria Luisa Lombardo, Aracne Editrice (2016). Pentru cel mai recent volum de eseuri, „Personaje ale teoriei, fiinţe ale ficţiunii” (Institutul European, 2021), a obţinut Premiul „Tudor Vianu – pentru teoria literaturii şi a culturii”, acordat de Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Simona Sigartău (n. 1993, Gheorgheni, Harghita) este profesoară de limba și literatura română și locuiește în Sibiu. Doctor în Filologie cu o lucrare despre relațiile de putere și comunitățile periferice în proza douămiistă (2021), a publicat în „Poesis internațional”, „Matca literară”, „Familia”, „Revista de povestiri”. Debutează în 2024 cu volumul „Singuri sub râsetele familiilor perfecte” (Casa de Editură Max Blecher). Câștigă în 2024 Campionatul Național de Slam Poetry și reprezintă România la Campionatul European de Slam Poetry, Slovacia, decembrie 2024.

Daniil Iftime (n. 2005) este student în anul doi la Universitatea Sorbona, Paris, la Litere și filozofie. A publicat poezie începând cu 2021 în revistele „Vatra”, „Timpul”, „Tomis”, „Steaua” ș.a.; eseu și critică literară în „Observator cultural”, „Familia”, „Timpul”, „Vatra” și „Tomis”. A tradus poezie și teatru din franceză și germană. A citit în cadrul Institutului Max Blecher (ediția 300) și al Festivalului Internațional de Poezie din București din anul 2024 (ediția 14).

Alina Țârcoman-Ochea (n.1989, Sângeorz-Băi) a vrut să devină regizor de film, dar a ajuns să fie profesor în învățământul primar. Este licențiată în filologie și a scris o teză de masterat despre poezia sud-americană, „De la avangardism la postmodernism”, alegând ca studiu de caz opera literară a lui Neruda, Octavio Paz și Nicanor Parra. A colaborat cu poeta Angela Marinescu la alcătuirea Operelor Complete (Subpoezie I & II, Proză) apărute la Editura Charmides. În septembrie 2024, revista mexicană Círculo de Poesía. Revista Electrónica de Literatura publică un colaj de 11 poeme inedite ale autoarei, traduse în limba spaniolă de Roberto Amézquita și Elena Borrás García. În octombrie 2024, debutează cu volumul de poezie „Nu doare când dormi”, la Editura Cartier.

Itto Meza este un artist din Peru care locuiește în România de 25 de ani. Cântă la mai multe instrumente de suflat, la chitară și voce, cântece tradiționale din America de Sud, dar și pe ritmuri de cumbia, bachata, salsa, merengue. Îl puteți întâlni în diferite festivaluri, evenimente culturale și în restaurante cu specific mexican, peruan și cubanez. Pasionat de arta artizanală incașă și de muzica tradițională peruană, Itto alege să promoveze cultura țării sale de origine și prin ateliere creative pentru copii.

Cosmin Perța este poet, prozator, eseist, performer și manager cultural. În ultimii 20 de ani a publicat 6 volume de poezie, a făcut două instalații poetice multimedia, a organizat câteva zeci de evenimente poetice, a ținut ateliere de scriere și a performat în zeci de festivaluri pe patru continente.

Iulian Morar este organizator și curator la evenimente culturale din țară și din străinătate, fondator Liveland, creatorul și protagonistul edițiilor Midweek Tapes din Control, având totodată multe participări muzicale la diverse evenimente de spoken word.

SWORDS – Spoken Word Sessions își propune să aducă laolaltă poeți, actori, autori și performeri, în spectacole spoken word, completate de muzică și proiecții multimedia. Curatori: Cosmin Perța și Iulian Morar. Parteneri: Control Club, Cărturești, Radio Guerrilla.Biletele sunt disponibile în număr limitat și pot fi achiziționate în avans la prețul de 40 de lei (primele 30 de bilete), online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-swords-spoken-word-sessions-s3e4) și din rețeaua partenerilor Eventbook. Ulterior, prețul unui bilet va fi 50 de lei.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508