Primăvara Muzicală la Filarmonica Brașov: Concerte Simfonice și Recitaluri de Excepție

Pe 28 februarie, în ultima zi a iernii, Orchestra de Cameră a Filarmonicii Brașov, sub conducerea muzicală a lui Sebastian Tegzeșiu, a susținut un concert memorabil la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Evenimentul a fost primit cu entuziasm de publicul de la malul mării, impresionat de interpretarea unui program deosebit. Concertul a debutat cu lucrarea „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, recompusă de Max Richter, o reinterpretare modernă care a adus un plus de profunzime muzicală prin îmbinarea elementelor baroce cu sonorități contemporane. Seara a continuat cu „Souvenir de Florence” de Piotr Ilici Ceaikovski, o lucrare plină de pasiune și dramatism, inspirată de călătoriile compozitorului în Italia. 

Martie: O lună plină de evenimente muzicale la Filarmonica Brașov

Interesul publicului pentru concertele Filarmonicii Brașov este în continuă creștere, biletele pentru concertele simfonice ale lunii martie fiind aproape complet epuizate, iar concertele educative fiind deja sold out.

Primăvara muzicală va debuta pe 6 martie, când la Sala mare va avea loc concertul intitulat „When I Fall in Love”, un eveniment dedicat muzicii jazz și romantice. Seara va fi marcată de prezența Luizei Zan și a pianistului Andrei Petrache, alături de Orchestra Filarmonicii Brașov, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Mariano Castro. Programul concertului include piese celebre precum „L.O.V.E.”, „Quizás, Quizás, Quizás” și „Unforgettable”. Deși biletele pentru acest concert sunt deja epuizate, publicul are ocazia să asiste la repetiția generală de la ora 10:00 din aceeași zi.

Marți, 11 martie, în Sala Mică a Filarmonicii Brașov, va avea loc un recital de muzică de cameră susținut de Gaudeamus Quartet, alături de violoncelistul invitat Filip Papa. Programul serii include Cvartetul cu corzi nr. 6 în Si bemol major, K. 159 de Wolfgang Amadeus Mozart și Cvintetul cu două violoncele în Do major, D. 956 de Franz Schubert. Acest recital oferă melomanilor o incursiune în eleganța muzicii clasice, cu lucrări pline de sensibilitate și rafinament interpretativ.

Joi, 13 martie, Filarmonica Brașov propune un concert simfonic extraordinar în Sala Mare, avându-l ca solist pe renumitul violoncelist german Benedict Klöckner. Evenimentul va fi condus de dirijorul Cristian Oroșanu și va include două capodopere ale repertoriului orchestral: Concertul pentru violoncel în si minor, op. 104 de Antonín Dvořák și Sacre du printemps de Igor Stravinski. Publicul va avea ocazia să asculte un contrast fascinant între lirismul profund al concertului lui Dvořák și energia capodoperei lui Stravinski, într-o seară ce promite să fie o experiență sonoră de excepție.

În perioada 21-23 martie, Sala Patria va găzdui Festivalul Filmului Francez, un eveniment cinematografic ce aduce în prim-plan cele mai valoroase producții ale cinematografiei franceze contemporane. Biletele pentru proiecțiile din cadrul festivalului sunt disponibile atât la Sala Patria, cât și online pe platforma bilet.ro.

Perspective muzicale pentru săptămânile următoare

Filarmonica Brașov își continuă misiunea de a oferi evenimente muzicale de înaltă calitate, programul pentru perioada următoare incluzând concerte susținute de dirijori și soliști de renume precum Daisuke Soga, Cristian Sandu, Daniel Goiți, Florin Ionescu-Galați, Horia Mihail, David Molard Soriano, Sarah Nemțanu, Sergey Smbatyan, Tiberiu Soare și mulți alții. Repertoriul va cuprinde lucrări orchestrale impresionante, menite să ofere o experiență artistică de neuitat.

Momentan, biletele pentru concertele și recitalurile din lunile martie, aprilie și mai sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov și online pe bilet.ro. Publicul este invitat să profite de acest moment pentru a se bucura de spectacolele de excepție pe care Filarmonica Brașov le pregătește în această primăvară.

Foto concerte: Iosif Trif

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508