Teatrul Masca continuă seria La Liber 2.0, moderată de Corina Șuteu. A șaptea întâlnire din această stagiune are loc joi, 20 martie, la ora 19:00, la sediul teatrului din Bd. Uverturii nr. 14. Subiectul dezbaterii din această lună este Critica de artă pe platformele digitale, și îi are ca invitați pe Mihaela Michailov, Ștefan Baghiu & Monica Jitariuc.
În stagiunea 2024-2025, intitulată „Aici se visează la schimbare”, vocea Teatrului Masca este Corina Șuteu, consultantă culturală, expertă în politici culturale, critic de teatru și fost ministru al Culturii.
„Discuția de față e inspirată de frecvența și vitalitatea reacțiilor create de o altă conversație La Liber, cea despre critica de teatru. De astă dată vom discuta despre platformele digitale și efectul lor asupra criticii de artă, în general.
«Deși a deschis porțile pentru posibilități aparent nelimitate de promovare și diseminare, social media a acționat, în același timp, ca un inhibitor subtil al lecturii textului scris în afara platformelor,» notează Ștefan Baghiu în textul său provocator Clout, reach & echo chambers: capitalismul de platformă și radicalismul criticii literare.
Oare așa e? Oare asta s-au petrecut lucrurile și cu restul criticii de artă? O conversație cu o dramaturgă, un sociolog și o specialistă în comunicare (digitală și nu numai), ne va lămuri sau ne va intriga și mai mult în legătură cu subiectul.” (Corina Șuteu)
Invitați: Mihaela Michailov, Ștefan Baghiu și Monica Jitariuc
Discuția va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Teatrului Masca și, mai apoi, încărcată pe canalul de YouTube, pentru a facilita accesul celor care nu pot fi fizic alături de noi.
Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locului se poate face prin:
– email la office@masca.ro;
– completarea formularului de pe www.masca.ro/teatru/la-liber/ (pagina evenimentului);
– direct la casa de bilete a Teatrului Masca.
Rezervarea devine validă după primirea unei confirmări.
*** Teatrul Masca este un punct de reper în lumea culturală a Bucureștiului și a României, cunoscut pentru abordarea sa neconvențională, pentru o preocupare pentru forme artistice alternative, teatru ecologic și artă contemporană. Cu o istorie de peste treizeci de ani, Teatrul Masca continuă să aducă arta teatrală mai aproape de comunitate, întotdeauna în căutare de modalități de a se reinventa și de a crea conexiuni autentice cu publicul său. În această stagiune, deviza Teatrului Masca este „Aici se visează la schimbare”.