spot_img

That`s My Line IAnca Boeriu | Solo Show


6 – 30 aprilie | 2024

Curator: Ana Negoiță, Alexandra Runcan

Muzeul de Artă Contemporană – Muzeul Național Brukenthal, strada Tribunei, nr. 6


Parteneri: Universitatea București – Centrul de excelență în studiul imaginii (CESI), Asociația Imagora CESI, Galeria Galateca – București

Muzeul Național Brukenthal a vernisat pe 6 aprilie 2024 de la ora 17.00, în sala de expoziții temporare de la parterul Muzeului de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal, expoziția That`s My Line a artistei Anca Boeriu.


Anca Boeriu a absolvit secția Grafică la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” în anul 1982, iar din anul 2008 deține titlul științific de Doctor în Arte Vizuale. În prezent este lector la Universitatea Națională de Arte din București, secția Grafică. Din 2016 este Președinte al filialei de grafică a Uniunii Artiștilor plastici din România, având în administrare Galeria Simeza din București. Anca se numără printre membri fondatori ai Asociației Internaționale „Prietenii Muzeului Național de Artă al României”, membră a Asociației Internaționale MitOst Germania, delegată a României la Trienalei de Gravură de la Chamallier, Franța, iar din anul 2014 este inițiatoarea și coordonatoarea Bucharest International Print Biennale.


Cu un portofoliu amplu, proiectele sale personale fiind valorificate atât în țară cât și în străinătate (Italia, Israel, Germania, Austria), Anca Boeriu ne onorează de această dată cu prezența sa la Sibiu cu solo show-ul „That’s my line” despre care artista declară:
„Uneori simți că este momentul să te oprești, să te uiți în urmă, apoi să privești înainte și să pui laolaltă tot ceea ce contează. Este timpul ca pentru o secundă să privești în jurul tău, să vrei ca cei din jur să te vadă, să te audă, să te cunoască și să te înțeleagă. Vrei ca vocea și gândurile tale să devină o linie care să te unească cu lumea….” (Anca Boeriu).
That`s My Line este un exercițiu de introspecție și sinceritate, catalizat de un îndelungat proces de căutare și regăsire într-un teritoriu personal complex, al cărui relief s-a format prin constanta sedimentare de: gânduri, sentimente, emoții, trăiri, traume, bucurii pe care artista le-a experimentat și transpus plastic. Acest sol incert care definește un spațiu aflat la intersecția dintre două lumi, în care rodesc trăiri de o viață, este sistematizat de un fir narativ – linia care desenează perimetrul, dar și cărările personale ale artistei. Expoziția este construită în jurul unor instalații vizuale multimediale, care integrează medii diverse și tehnici utilizate în mod curent de artistă precum: gravură, desen, acuarele de mari dimensiuni, obiect, colaj și intervenții artistice; fiind de fapt o sinteză a structurilor plastice care caracterizează practica artistică a Ancăi Boeriu.
Selecția lucrărilor funcționează în spațiul expozițional asemenea unui organism viu, cu dinamică și autonomie proprie, creând impresia că acestea nu au un loc fix, putând fi interșanjabile, mobile în funcție de emoțiile privitorului și pot genera infinite modele expoziționale, capabile să reflecte biografii personale extrem de diverse.
Axa centrală a conceptului curatorial a fost construită pentru a susține această serie nesfârșită de povești individuale ale privitorilor, constituind infinitatea de puncte ce dau contur liniei trasate la nivel simbolic de artistă – My Line – linie care devine metafora propriei biografii, un ADN personal și artistic al Ancăi Boeriu. (Ana Negoiță) 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508