spot_img

Pianistul DANIEL DASCĂLU în deschiderea stagiunii SERILOR PIANISTICE, la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu”, în parteneriat cu Asociația de concerte „Syrinx”, deschide o nouă stagiune a SERILOR PIANISTICE, în data de 12 aprilie 2024, ora 17.00, cu un apreciat pianist român, DANIEL DASCĂLU, cunoscut pentru abordarea sa expresivă și tehnică impecabilă.

„A trecut deja un an și parteneriatul dintre Centrul de Cultură „George Apostu”  și Asociația de concerte „Syrinx” a reușit să coaguleze energiile creatoare ale tinerilor artiști români  și străini, propunând o stagiune de muzică de cameră de înalt nivel în care pianul deține rolul principal, secondat de flaut, oboi, fagot, vioară, violă, violoncel, contrabas, într-o succesiune ce oferă publicului din ce în ce mai numeros capodopere ale genului de la Bach, Beethoven, Chopin, Grieg, Liszt, Rachmaninov și până la Ciprian Porumbescu și George Enescu. România, Moldova, Italia, Germania, Anglia, Norvegia, Coreea au fost reprezentate de artiști consacrați ce au reușit prin interpretările lor să ne dea motivația necesară de a continua acest demers construit și condus cu dragoste și implicare totală de către cei doi parteneri”, declară Pavel Ionescu Ambrosie, președinte al Asociației de concerte „Syrinx”, la debutul SERILOR PIANISTICE pe anul 2024, program așezat deja în conștiința și agenda culturală a melomanilor băcăuani.

„Muzica a fost, este și va fi poarta rămasă mereu deschisă către sufletul și mintea omului dintotdeauna scormonitor în stele, este podul care leagă omul de Om și de Univers.” (Gheorghe Geo Popa)

Pianistul Daniel Dascălu și-a construit o reputație solidă în lumea muzicii clasice, colaborând cu orchestre de top și dirijori renumiți, atât în țară, cât și în străinătate. A susținut recitaluri la Viena (Arnold Schönberg Center, Gesellschaft für Musiktheater, MDW), Salzburg  (Mozarteum),  München (Philharmonie am Gasteig), Brescia (Museo Diocesano), Split, Dresda (Dreikönigskirche).

Daniel Dascălu este absolvent al Universității de Muzică din Viena, clasa de pian a profesorului Martin Hughes. Este licențiat al Universității Naționale de Muzică din București, clasa prof. univ. dr. Dana Borșan, sub îndrumarea căreia, în februarie 2021, a obținut titlul de Doctor în Muzică. În 2022, a absolvit studiile postgraduale de muzică de cameră la Universitatea din Viena, la clasa prof. Stefan Mendl. În prezent este lector universitar al Universității Naționale de Muzică din București.

Programul concertistic de vineri, 12 aprilie 2024, la Centrul de Cultură „George Apostu”, va cuprinde:

J. S. BachSonatina din Cantata Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit BWV 106 (transcr. de Jacques Erdos)

Robert Schumann – Din Șase studii în formă de canon op. 56 – nr. 1 în do major

J. S. Bach – Preludiu și fugă în do minor din Clavecinul bine temperat, vol. 1

Philip Glass – Studiul nr. 9

J. S. BachIch ruf zu dir, Herr Jesu Christ (transcr. de Ferruccio Busoni)

Franz Schubert/Franz LisztGretchen am Spinnrade

Arvo PärtFür Alina

Ludwig van Beethoven – Sonata op. 31 nr. 2 în re minor Furtuna: I. Largo – Allegro; II. Adagio; III: Allegretto

György LigetiArc-en-ciel

J. S. BachSchafe können sicher weiden din Cantata Was mir behagt, ist nur die muntre Jagd BWV 208 (transcr. de Egon Petri)

Biletele pot fi procurate pe platformele MYTICKET.RO, ENTERTIX.RO și de la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”.

Programul cultural pentru anul 2024 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Patrimoniu – valoare și valorizare”.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508