spot_img

Cristian Șofron va primi Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITEM

Actorul şi regizorul Cristian Șofron, Directorul Teatrului ”Stela Popescu” din București, va primi Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), ediția a XXIII-a.

Gala Premiilor UNITEM 2024 va avea loc la 25 martie 2024, ora 17.00, în sala Teatrului Național SATIRICUS I.L. Caragiale din Chișinău şi va fi transmisă în direct la Moldova 1 şi pe portalul on-line Privesc.Eu.

Printre premiile acordate se numără premiul pentru pentru cel mai bun spectacol dramatic, cea mai bună lucrare regizorală, cel mai bun rol feminin, cel mai bun rol masculin, cel mai bun spectacol pentru copii, cel mai bun spectacol de forme mici, cel mai bun spectacol în teatrul de păpuși etc.

În 2023 şi 2024, Cristian Şofron a regizat Titanic vals şi …Escu de Tudor Muşatescu la Teatrul „Satiricus” Ion Luca Caragiale din Chişinău.

Mai multe detalii despre eveniment: https://unitem.md/programe/gala-premiilor.html 

Cristian Șofron este directorul Teatrului Stela Popescu din anul 2021.

A debutat la vârsta de 9 ani pe scena Teatrului ”C.I. Nottara” alături de mari actori ai scenei românești ca George Constantin, Alexandru Repan, Ștefan Iordache și Emil Hossu. 

În film, a debutat la vârsta de 10 ani în regia lui Sergiu Nicolaescu, în producția ”Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”, alături de Amza Pellea, Gheorghe Dinică, Octavian Cotescu și Ion Besoiu, film pentru care a și primit Premiul pentru Debut. A primit și Premiul aniversar “Gopo” pentru serialul Toate pânzele sus (regia Mircea Mureșan), Premiul de Excelență și Diploma “Clacheta de Aur” (2012) acordat de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România cât și Diploma aniversară pentru contribuția adusă activității Teatrului de Stat din Constanța în anul 2016.

A absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” la clasa prof. univ. Octavian Cotescu în anul 1983. În vasta sa activitate artistică menționăm câteva din spectacolele în care a jucat: Acești nebuni fățarnici de Teodor Mazilu (regia Octavian Cotescu), Amadeus de Peter Shaffer (regia Alexandru Darie), Furtuna de Cao Yu (regia Alexandru Dabija) și Henric al IV-lea de Luigi Pirandello (regia Dominic Dembinski).

În calitate de regizor second a lucrat cu Alexandru Darie pentru spectacolele Jolly Joker de Tudor Popescu, Amadeus de Peter Shafer, Porțile (Săptămâna Luminată) de Mihail Săulescu, cu regizorul Horațiu Mălăele pentru spectacolul Puricele de Georges Feydeau și cu regizorul Alexandru Repan la spectacolul Underground după Maxim Gorki. A regizat spectacolul Titanic vals de Tudor Mușatescu pentru Teatrul Național din Constanța, spectacol premiat la Festivalul de Comedie din București.

Este Vicepreședintele Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film (UARF), membru al Federației Internaționale a Actorilor (FIA), membru în Comisia de Dialog Social a Ministerului Culturii, Președinte de Onoare al Uniunii Sindicatelor din Instituțiile de Spectacole din România (USIS), membru în Comisia de specialitate (secțiunea Actori) la Centrul Român pentru administrarea drepturilor de autor din România (CREDIDAM) și Expert Independent pe probleme de Cultură la Comisia Europeană. Printre subiectele seminariilor, congreselor și conferințelor desfășurate în întreaga lume, la care a participat ca promotor al statutului Artistului în România, enumerăm: Drepturile Artiștilor în Uniunea Europeană, Statutul Artistului în lume, Pașaportul internațional al actorului și dansatorului, Egalitatea de șanse, Mobilitatea, libera circulație a artiștilor, Dubla taxare a artiștilor și Dialogul și Asigurările sociale. Este Manager Cultural, Formator și Expert Evaluator Proiecte Culturale, acreditări obținute de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și este absolvent al programului de perfecționare profesională Elaborarea și managementul proiectelor.

A fost Director General Artistic la Teatrul Național Constanța, Consultant Artistic la Universitatea de artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, Director General al Centrului Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, Director General/Manager al Teatrului Odeon din București și actor al Teatrului “C.I Nottara” din București.

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508