spot_img

Un regal baroc: Mira Glodeanu și ansamblul Sempre pe scena Festivalului de Muzică Veche București

            Violonista Mira Glodeanu, o prezență rară pe scenele de concert românești, alături de ansamblul bucureștean Sempre, un „rising star” al scenei autohtone de muzică veche prezintă SOLI & TUTTI. Sâmbătă, 11 Noiembrie de la ora 19, la Sala Auditorium (Muzeul Național de Artă al României. Inspirându-se din tema de anul acesta a Festivalului de Muzică Veche București – „affetti”, cu un concept derivat din practica specifică epocii Barocului muzical, ansamblul Sempre și Mira Glodeanu vor oferi o interpretare ce plasează auditoriul în mijlocul unei călătorii muzicale fascinante, evidențiind alternanța între soli și tutti. 

            Această practică muzicală particulară a epocii Barocului, derivată din „teoria afectelor”, se reflectă în programul concertului prin sonorități pline de prospețime și energie. Această călătorie muzicală europeană, cu popasuri în Italia, Franța și un scurt moment în Anglia, va include lucrări de Jean-Marie Leclair, François Francoeur, Antoine Forqueray, Jean-Philippe Rameau, Charles Avison, Pietro Antonio Locatelli și alți compozitori remarcabili ai epocii. 

            Focalizându-se pe alternanța între secțiunile de tutti și cele de soli, ansamblul Sempre și Mira Glodeanu evidențiază atât sonoritățile de formulă orchestrală de mici dimensiuni, cât și calitățile solistice ale fiecărui muzician din ansamblu. Această abordare aduce în prim-plan aspecte dinamice și stilistice specifice perioadei Barocului. 

            Mira Glodeanu, născută la București, este una dintre cele mai prestigioase violoniste baroce din Europa. Formată în cadrul școlii românești de vioară și având o bogată experiență internațională, Glodeanu este fondatoarea ansamblului de muzică barocă Ausonia și a concertat alături de ansambluri precum La Petite Bande, Les Arts Florissants sau La Fenice. 

            Ansamblul de muzică barocă Sempre, fondat în 2020 de clavecinista Raluca Enea, aduce în prim-plan interpretarea autentică a muzicii vechi. Membrii săi s-au specializat în interpretarea muzicii vechi, oferind publicului repertoriu din Barocul muzical al secolului XVIII și chiar lucrări precursoare Clasicismului muzical. 

            „Ne așteptăm la un eveniment muzical captivant și la o experiență artistică autentică, care va pune pe scenă muzica veche într-un mod proaspăt și inovator. Adică o descoperire a noutății muzicii vechi” declară Laurențiu Constantin, fondatorul și directorul festivalului. 

            Pentru mai multe informații și bilete, vă invităm să accesați site-ul festivalului de muzică veche: https://earlymusic.ro/.

            Biletele se pot achiziționa din rețeaua fizică Eventim sau online: https://tinyurl.com/SolieTutti 

            Festivalul de Muzică Veche București este organizat de Asociația Antiqva. Partenerii festivalului: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Primăria Municipiului București, ARCUB, Ambasada Spaniei la București, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Francez din România, Institutul Italian de Cultură, Institutul Liszt, Institutul Polonez, CIDIM, Suono Italiano, Parohia Brâncuși, Fundația Calea Victoriei, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc. 

            Sponsorii festivalului: Hidroelectrica SA, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Garanti Bank, Autonom. 

            Partenerii media ai festivalului: TV Trinitas, Radio Trinitas, Radio România Muzical, RFI, Radio Clasic, PressHub.ro, Forbes România, Agerpres, Profit.ro, News.ro, Adplayers.ro, Modernism.ro, AgentiadeCarte.ro, Phoenix Media, LumeaCredintei.com, Informateca.ro. 

Număr de vizualizări :100

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508