spot_img

„Morricone Story” – un spectacol eveniment in avanpremiera la Bucuresti

Compozitorul Ennio Moricone a inspirat o intreaga generatie de compozitori si artisti cu abordarea sa unica si inventiva in compozitia muzicii de film. Muzica sa care transcende filmele in sine, a ramas in inimile si mintile ascultatorilor din intreaga lume.

Pe 29 noiembrie 2023, Sala Palatului din Bucuresti va gazdui in avanpremiera concertul „Morricone Story”, un “spectacol eveniment” in care publicul va asculta compozitiile premiate ale marelui maestru al muzicii de film, Ennio Morricone, cu prezenta solistilor care au facut istorie impreuna cu marele compozitor italian, Nello Salza (trompeta), Ludovico Fulci (pian) si Susanna Rigacci (soprana). 

Marcello Rota va fi dirijorul acestui spectacol extraordinar, bun prieten si colaborator al lui Ennio Morricone si unul dintre dirijorii preferati de Leo Nucci, Andrea Bocelli, Placido Domingo sau de celebrul grup de tenori Il Volo, alaturi de care a urcat pe scena la spectacolul tribut Ennio Morricone, organizat in 2021 la Arena di Verona. 

Maestrul Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani din toate timpurile se afla pe lista invitatilor speciali a acestui spectacol. Maestrul Zamfir a colaborat cu Ennio Moricone la realizarea coloanei sonore a uneia dintre cele mai celebre productii din istoria filmului, „Once Upon a Time in America” (1984), regizat de Sergio Leone. Piesa „Deborah’s Theme” interpretata de Gheorghe Zamfir la nai, se numara printre cele mai frumoase si emotionante compozitii ale lui Morricone. 

Despre colaborarea cu Ennio Moricone, Gheorghe Zamfir povesteste in cartea sa autobiografica, „Binecuvantare si blestem” – „1987. Roma ma solicita prin Ennio Morricone si Sergio Leone pentru a inregistra tema principala la filmul care avea sa faca turul lumii, ca o capodopera a cinematografiei: „Once upon a time in America”. Experienta a fost unica, participarea naiului in desfasurarea actiunii fiind majora.

Pe scena, alaturi de maestrul Zamfir, invitat special la concertul de la Sala Palatului, va urca si Daniel Jinga, unul dintre cei mai buni dirijori romani, si Cezar Cazanoi, unul dintre cei mai apreciati artisti din Republica Moldova, apropiati colaboratori ai marelui nostru muzician.

Orchestra Simfonica Bucuresti, prima orchestra privata din Romania, fondata in 2006 va acompania acest regal muzical. Orechestra reuneste in componenta sa unii dintre cei mai valorosi artisti instrumentisti.

Ennio Morricone, un nume care straluceste in lumea muzicii de film, a fost un compozitor italian de geniu, cunoscut pentru coloanele sonore memorabile pe care le-a creat pentru sute de filme. Nascut pe 10 noiembrie 1928 la Roma, Italia, Morricone a devenit un maestru in arta de a transforma imagini cinematografice in experiente sonore uluitoare.

In cariera sa de peste 66 de ani, Morricone a colaborat cu regizori de talie mondiala precum Sergio Leone, Quentin Tarantino, Brian De Palma, si Terrence Malick. Aceste colaborari au adus la viata unele dintre cele mai cunoscute si iubite filme ale cinematografiei mondiale.

Ennio Morricone a castigat de-a lungul carierei sale nenumarate premii internationale si 2 premii Oscar pentru „Cea mai buna coloana sonora” a filmului „The Hateful Eight” (2016) si un premiu Oscar pentru intreaga sa cariera in 2007. 

Concertul “Morricone Story” ce va avea avanpremiera pe 29 noiembrie, ora 19:00 la Sala Palatului din Bucuresti, va beneficia in 2024 de un turneu mondial. Bilete la casa de bilete a Salii Palatului si online pe: iabilet.ro, ticketnet.ro, eventim.ro si entertix.ro.

Număr de vizualizări :108

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508