Omagiu adus limbii române

sept. 1st, 2023 | By | Category: Postcard

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Metropolitană București au sărbătorit și în acest an ”Ziua limbii române”, oferind celor prezenți la întâlnirile organizate la sediul MNLR – Crețulescu și în Grădina Botanică din București,  atât informații privind evoluția limbii române, felul în care aceasta însoțește scriitorii români din toate colțurile lumii în cadrul dezbaterilor ”Cuvinte, cuvinte, cuvinte și Scriitori români în străinătate”, precum și lecturi publice, alături de un concert de muzică tradițională românească susținut de trupa ”Graiu”. Evenimentele, variate și originale, s-au bucurat de un public numeros, de toate vârstele, care a interacționat permanent cu invitații din țară și străinătate, creând împreună o atmosferă însuflețită. 

”Limba română, aflată într-o continuă schimbare și acumulând noi forme și expresii, este parte a identității noastre, oriunde am călători în această lume. Iar confluența existentă pe 31 august 2023, de Ziua limbii române a demonstrat încă o dată acest lucru. 

            Printre invitați s-au numărat: Rodica Zafiu, Ioan Cristescu, Mircia Dumitrescu, Dinu Flămând, precum și poeții prezenți în Grădina Botanică, Ioana Crăciunescu, Gabriela Toma și Dan Mircea Cipariu, care au creat un emoționant „picnic literar”, după cum a fost numit chiar de aceștia. 

            Doamna Mireille Rădoi, în calitatea sa de coorganizator al acestui eveniment, a subliniat încă o dată importanța cunoașterii corecte a limbii materne și a reflectării artistice a minunatelor cuvinte din limba română.”

Număr de vizualizări :159


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro