Întâlnire cu poeta Rodi Vianu

sept. 13th, 2023 | By | Category: Postcard

„Toamnă Româno-Italiană”, proiect inițiat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași, a debutat în 2016, fiind conceput ca un duplex cultural desfăşurat la Torino, Ivrea, Milano, Roma şi la Iaşi, în parteneriat cu Consulatele de la Torino și Milano și cu Ambasada României în Republica Italiană de la Roma. La ediția a VII-a, în 2022, a avut parteneri Academia României la Roma și Institutul Cultural Român, scopul proiectului fiind promovarea culturii şi a tradiţiilor româneşti, oferind astfel o identitate familiilor stabilite în diaspora italiană. 

            În data de 22 septembrie 2023, ora 18.30,  la Consulatul General al României la Torino, iubitorii de literatură sunt invitați la o întâlnire cu poeta Rodi Vinau, în calitate de traducătoare și autoare, dar și cu scriitoarea Adriana Ungureanu.  

Se va prezenta volumul colectiv bilingv – Sufletul cuvântului/Anima della parola – în care se regăsesc 7 poeți români, membri ai Uniunii Scriitorilor din România și 7 importanți poeți  italieni, creațiile acestora fiind traduse de Rodi Vinau, și volumul bilingv de poezie – nu ucide cuvântul/non uccidere la parola.

În programul serii, vom prezenta și volumul de proză semnat de Adriana Ungureanu  „Calabria, una terra con l`anima di una donna”, în traducerea lui Francesco Altieri și Barbara Pavetto. 

Recitalul susținut de violonistul Mihai Vuluță  va completa seara.

Și-au anunțat participarea: Adriana Ungureanu, Rodi Vinau, Petronela Angheluță, Francesco Altieri,  Max Ponte, Luiza Diculescu Dinică, Aurelia Miriță, Ina Popov, Luciana Enescu ș.a. 

Evenimentul este organizat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași în parteneriat cu Asociația Socio-Culturală „Frăția” Torino, sub patronajul Consulatului General al României la Torino.

Număr de vizualizări :67


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro