spot_img

Spectacole în aer liber și filme la “Săptămâna Comediei” Brașov, ediția a X-a

Săptămâna Comediei, unul dintre cele mai îndrăgite și așteptate evenimente culturale ale Brașovului, revine cu multe noutăți și cu un program pe măsură.

În perioada 3-9 iulie 2023 are loc la Brașov cea de-a X-a ediție a festivalului Săptămâna Comediei, eveniment care, începând cu acest an, adaugă o nouă zonă, Parcul Central Nicolae Titulescu, pe lângă cele două spații deja cunoscute publicului brașovean, Teatrul Sică Alexandrescu și Cinema Astra.

Timp de 7 zile, Parcul Central Nicolae Titulescu devine scena activităților în aer liber a festivalului Săptămâna Comediei. Aici vor avea loc concerte, spectacole de teatru și de improvizație, ateliere de teatru și spectacole de teatru pentru copii.

AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

Ada Milea deschide seria evenimentelor cu spectacolul Apolodor, iar în zilele ce urmează o să-i ascultăm pe scena din parc pe brașovenii de laFusion Core și pe bucureștenii de la Țapinarii, trupa de două voci și o chitară care vor încânta intelectualii de la Brașov. 

Trupa de teatru formată din tineri actori brașoveni, ÎNTRE ACTE, ne aduce experiența unui spectacol de improvizație desăvârșit, unde umorul și imaginația nu întâlnesc bariere. Tot liceenii brașoveni vor prezenta și spectacolului Proștii sub clar de lună, produs de Școala Populară de Arte din Brașov.

Teatrul Nottara de la București va prezenta spectacolul Oglinda neagră – o poveste muzicală de Cristina Juncu pe beat-uri de Sever Bârzan și Iulian Sfircea, iar Opera Comică pentru Copii vine la Brașov cu două spectacole interactive Directorul de teatru și Universul Magiei.

Programul evenimentelor din Parcul Central este completat cu trei spectacole pentru copii prezentate de trupa Teatrului Oriunde, cu ateliere și jocuri teatrale pentru adolescenti și studenți, dar și cu statui vivante, baloane modelate, picioroange și pictură pe față.

Toate activitățile din parcul central Nicolae Titulescu au intrarea liberă pentru public.

Secțiunea de FILM include 17 filme de comedie pentru toate gusturile. Filme de comedie clasice, filme de comedie recente, filme românești de comedie sau filme pentru copii se vor vedea pe parcursul celor 7 zile la Cinema Astra din Brașov.

Din categoria filmelor clasice de comedie amintim maratonul Stan și Bran, filmele clasice cu Peter Sellers, Petrecerea / The Party (1968) și Pantera Roz  / The Pink Panther (1963) sau clasicul film cu Charles Chaplin, The Great Dictator (1940).

În programul filmelor de comedie de la Cinema Astra sunt programate și câteva comedii recente, cum ar fi Un bărbat pe nume Otto (SUA, 2022), Badman: Cel mai tare din parcare (Franța, 2021) sau Cel mai tare șef (Spania, 2021).

Filmele românești de comedie sunt prezente și la ediția din acest an a festivalului: Încă două lozuri (România, 2022) se vede în premieră la Brașov la Săptămâna Comediei, singura reprezentație a filmului de până acum având loc în acest an la TIFF.

Tot de la TIFF vine și filmul produs în Republica Moldova, Carbon, care alături de clasicele È pericoloso sporgersi (România, 1993) și Două Lozuri (România, 2016) completează seria proiecțiilor de filme românești de la Săptămâna Comediei.

Nici copiii nu au fost uitați. Pe lângă spectacolele din parc, aceștia sunt invitați să vizioneze două filme la Cinema Astra: Zootopia / Zootropolis (2016) și Motanul încălțat: Ultima dorință 3D (2022). Accesul la filmele pentru copii este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Tot cu ocazia festivalului, în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu va avea loc Expoziția de fotografie „Actorii în ochi de pește: Distorsiuni și Expresii” realizată de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrul Național din București și al festivalului Săptămâna Comediei.

Expoziția oferă acces la o latură nevăzută a actorilor noștri îndrăgiți și o face exact așa cum spune și titlul – prin ochi de pește. Fețe distorsionate, expresii, vulnerabilitate și amuzament, în fotografii nu foarte serioase, de luat foarte în serios. 

Vernisajul expoziției va avea loc, luni, 3 iulie, la ora 18.30, în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu Brașov. Expoziția va putea fi vizitată pe toată durata festivalului.

În ceea ce privește secțiunea de teatru, aceasta este și în acest an una competițională. Un juriu de profesioniști în arta dramaturgică vor acorda 5 premii (Cel mai bun Actor, Cea mai bună Actriță, Premiul pentru Regie, Cel mai bun Spectacol și Premiul Special al Juriului) celor 6 spectacole de teatru care se văd în premieră la Brașov.

Programul complet al festivalului este disponibil pe www.saptamanacomediei.ro

Bilete pentru spectacolele de la Teatrul Sică Alexandrescu sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online pe www.biletebrasov.ro. Tot online au fost puse în vânzare biletele la preț special pentru filmele de la Cinema Astra la care accesul se face pe bază de bilet.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Organizator:  Asociația Culturală Fanzin;

Co-organizator: Teatrul Sică Alexandrescu Brașov;

Proiect finanțat de Primăria Municipiului Brașov;

Proiect cofinanțat de Ministerul Culturii;

Eveniment prezentat deAro Palace Hotel;

Sponsori: ZIZIN, BILKA Steel, Farmec, Electroconstrucția ELECON, FORD Brașov, Elmas România, Coresi Shopping Resort;

Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului;

Parteneri: Bere Czell, Comprest, Romarg, Decât o Dubă, Asociația de Treabă, Bucătăria Maiei, Voluntariat Brașov;

Parteneri Media: Magic FM, Zile și Nopți, Cărturești, IQads, PressHub, Ziarul Metropolis, LiterNet.ro, Observator Cultural, Suplimentul de Cultură, BookHub, Agenția de Carte.ro, Happ.ro, Filmecărți, MovieNews, CineFan, Biz Brasov, fwdBV, MyTex, Transilvania Express.

Număr de vizualizări :143

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508