”Prietenii din Ograda Încrederii”, de Simona Ioniță

iun. 7th, 2023 | By | Category: Agenda de carte

La editura Cartea Ta (Oradea, 2023) a apărut cartea ”Prietenii din Ograda Încrederii”, de Simona Ioniță. Ilustrații și copertă: Lucian Grădinariu. Cartea conține formule magice pentru controlarea fricii.

Curioasă și isteață, Ema descoperă în Ograda Încrederii o lume fascinantă. Ea leagă prietenii și găsește soluții pentru încercările prin care trece la vârsta ei. În Ograda Încrederii trei dintre animalele domestice au darul vorbirii și transformă întâlnirea cu Ema într-o aventură a cunoașterii. Nanu Curcanu’, Luța Pisicuța și Pușa Purcelușa dezvăluie formulele magice care i-au ajutat să-și controleze fricile și anxietățile. Numele personajelor formează acronimul NLP, o abordare psihologică ce poate susține copiii să interpreteze pozitiv situațiile externe. Cei mici întâlnesc în această poveste prieteni care îi sprijină să-și dezvolte încrederea în sine, empatia, dar și să își gestioneze emoțiile și să ia decizii, iar părinții au un instrument eficient în transmiterea unor modele de comportament sănătoase.

Cartea poate fi cumpărată de aici:

https://e-carteata.ro/produs/prietenii-din-ograda-increderii-simona-ionita/

Simona Ioniță este psiholog, consilier pentru dezvoltare personală și jurnalist cultural.

Premii obținute: Premiul ”Ciprian Chirvasiu” pentru jurnalism cultural- acordat de Asociația Direcția 9; Premiul special pentru promovarea literaturii pentru copii în mediul online- acordat de Editura Zorio. 

Cărţi publicate: 2023- eBook ”Activități pentru încurajarea vorbirii și dezvoltarea limbajului – de la naștere până la 3 ani – Ghid pentru părinți”, editura LETRAS; 2023- ”Activități pentru încurajarea vorbirii și dezvoltarea limbajului – de la naștere până la 3 ani – Ghid pentru părinți”- ediție tipărită, editura Estfalia 2023 – „10 poveşti despre prietenie” (carte pentru copii), Editura Din condei; 2011- „Din lacrima unui vis” (poezii), Editura Estfalia; 2009 – „Jurnal…la feminin”, Editura Cosal.

Sitepsihologsimonaionita.ro/

Bloguri personale: carteindar.blogspot.com/   ; simonaionita.blogspot.com/

Număr de vizualizări :263


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro