spot_img

Mogosoaia ClasicFest 11

Ediția cu numărul 12 a Mogoșoaia ClasicFest, continuă și în acest an sub genericul Culturile lumii”. Evenimentul va avea loc în perioada 27-28 mai 2023, în spațiile încărcate de istorie și frumos ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia.  Organizatori sunt: Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului și Asociația Pro Valores. 

Țări din Asia, Europa, America de Nord și de Sud și-au anunțat participarea, iar cu ocazia acestui festival veți putea descoperi prin muzică, artă plastică, dans, imagini și tradiții, tări ca: India, Franța, Mexic, Ecuador, Portugalia, China, Armenia, Japonia și România. 

Timp de două zile, în spațiile de poveste, încărcate de istorie și frumos ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia vă veți putea bucura de: concerte, expoziții de artă plastică, fotografie, obiecte tradiționale, proiecții de filme, spectacole de dans, ateliere handmade pentru copii. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

Sâmbătă 27 mai seria de atracții va începe la ora 13,00 cu Festivitatea de premiere și vernisajul expoziției laureaților ediției a IV a a Concursului Internațional de artă plastică “Martha Bibescu”, organizat în premieră în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România.

La ora 14 va debuta suita de manifestări propusă de India: prezentare de filme documentare, concertul susținut de Victor Marius Beliciu și Anand la sitar și tabla (Cuhnie), parada costumelor tradiționale, o expoziție de obiecte de artă indiană și ateliere pentru copii. 

La ora 15 – Franța va fi reprezentată printr-un recital susținut de acordeonistul Fernando Mihalache.Recialul va avea loc în Lapidarium.

America Latină, de la ora 16, va electriza spectatorii cu un concert spectaculos care va fi găzduit în Lapidarium și  susținut Enescu Percussion Group și de asemenea îi va încânta cu o expoziție de artă din Mexic și Ecuador.

Ora 17 este ora călătoriei muzicale în Portugalia. În Sala Scoarțelor, Violonistul Liviu Scripcaru și pianista Viorela Ciucur vă vor fi ghizi în lumi sonore imaginate de: Joao de Souza Carvalho, Augusto Machado, Joao Arroyo, Jose Vianna da Motta, Alfredo Keil, Alfredo Napoleao, Alexandre Rey Colaco și Antonio Fragoso. 

Duminică 28 mai, de la ora 11,00, debutează manifestările propuse de CHINA, prin Institutul Confucius din cadrul Universității din București: parada costumelor tradiționale din China, un spectacol cu dansuri și muzici tradiționale. De asemenea, vor fi organizate demonstrații de caligrafie chineză, un atelier de pictura a măștilor de operă în stil Beijing și un atelier de acuarelă – tehnică picturală tradițională. 

La ora 12,30, Armenia va prezenta un program complex de manifestări: Expoziția de pictură a artistului plastic Abraham Azarian, prelegerea susținută de Haik Azarian despre arta armeană cu influențele și asemanările ei în spatiul românesc (Lapidarium), un spectacol de dansuri tradiționale armenești și de asemenea vor avea loc ateliere de dans și artă tradițională armeană.

La ora 13,45 vor începe evenimente legate de cultura Japoniei: demostrație de Ikebana (arta florală japoneză), realizată de Sanda Lazur și un concert de marimbafon susținut în Lapidarium de Irina Rădulescu.

De la ora 15,00 va debuta seria de evenimente care vor reprezenta România. Va fi o spectaculoasă demostrație de pictură la 4 mâini, în care pictorii acuareliști Mircea Corcodel și Vladimir Ivanovici vor realiza împreună un tablou, care la final va fi expus pe scena concertului “Românesc 100%”, care va fi susținut de la ora 17,00, în Sala Scoarțelor, de violonistul Valentin Albeșteanu și pianistul Valentin Cucu. Cei doi vor prezenta cele mai frumoase piese românești din repertorul clasic, interbelic și tradițional românesc.

Pe parcursul ambelor zile de festival vor avea loc ateliere handmade, coordonate de Olesea Savvateeva. Locurile la aceste atelierele pentru copii și adolescenți sunt limitate. La fiecare dintre acestea vor fi acceptați maxim 10 participanți. Doritorii trebuie și exprime dorința scriind pe adresa asociatiaprovalores@gmail.com.

Accesul la manifestările festivaliere din spațiile interioare ale  Palatului Mogoșoaia (Sala Scoarțelor, Cuhnie, Lapidarium), se face pe baza invitație, în limita locurilor disponibile.  Invitațiile se obtin în baza solicitărilor trimise pe adresa de e-mail: asociatiaprovalores@gmail.com.

Mai multe amănunte pe: 

Organizator: Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului,  Primăria Municipiului Bucureşti

Sponsori: Pictor Shop și Moutai Romania

Parteneri: Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Ovalsart, Institutul Confucius din cadul Universității din București, Uniunea Armenilor din România, Ambasada Mexic în România, Centrul Cultural Indian Tansen, Ambasada Indiei în România, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Trinitas TV, HotNews.ro, Agerpres, Amos News, Observator cultural, Propagarta, Modernism, Bucureşteni.ro, JurnalMM.ro, onlinegallery.ro, Zile și nopti, Coolt Neamț, Roportal.ro, Agentia de carte, România pozitivă.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508