Dan Mircea Cipariu lansează ”Gloria Veselia și ursulețul Cipi” la Bookfest

mai 24th, 2023 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 27 mai 2023, de la ora 11.00, la standul editurii ARS LIBRI JUNIOR (D 09) de la Bookfest, din pavilionul B 2 al Complexului Expozițional Romexpo din București, are loc lansarea-eveniment a cărții ”Gloria Veselia și ursulețul Cipi” de Dan Mircea Cipariu, cu ilustrații de Raluca Neferu. Autorul și ilustratoarea cărții se vor întâlni cu cei mai micuți cititori și cu părinții lor, în cadrul unui atelier interactiv în care vor putea asculta poeme-povești din carte, povești despre Gloria Veselia improvizate ad-hoc și vor putea colora planșele pregătite de Raluca Neferu special pentru evenimentul de lansare de la Bookfest.

Gloria Veselia și Ursulețul Cipi este o carte „cu personaje adevărate și înaripate”. Oglindite în ilustrații coborâte din bagheta magică a vreunei zâne, întâmplările fascinante îi vor amuza pe cei mici și pe cei mari deopotrivă. 

Gloria Veselia, eroina jocului-vis pe care vi-l propunem, este „o fetiță delicată și un pic roșcată“. În universul fermecat al imaginației, ea are o cheiță invizibilă pe care o răsucește pentru ca Ursulețul Cipi, singurul ursuleț vorbitor, să spună o poveste cu pești zburători și pinguini dansatori, cu acadele-curcubeu, turtă dulce în formă de inimă și napolitane cu mustăți și pisicuțe.

„Topitoare de suflet și inimioare“, Gloria Veselia ne îndeamnă să revenim la inocență, să credem că îngerii există și putem să vorbim cu ei, să ne colorăm viețile cu fericire pentru ca totul să fie posibil.

Dan Mircea Cipariu ne dăruiește o carte genială care captează esența copilăriei. O carte despre descoperirea de sine și despre prietenie, pe care să le-o citim cu inima celor mici și să le-o recitim iar și iar.  Gloria Veselia și Ursulețul Cipi este, mai presus de toate, o declarație de dragoste care „vestește Lumii o poveste“: Poveste! Ascultare! Poveste! Deșteptare!

Dan Mircea Cipariu

Dan Mircea Cipariu s-a născut la 7 septembrie 1972, în București. Este licențiat al Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, scriitor, jurnalist și man ager de proiecte culturale. A debutat în presa literară în 1988 (SLAST), iar editorial în 1999, cu volumul Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara. În 2020, a primit titlul de doctor în filologie pentru lucrarea „Tipare ale imaginii poetice“, sub coordonarea prof. univ. dr. Silviu Angelescu, la Școala Doctorală a Facultății de Litere, Universitatea din București.

A predat cursuri de lectură și scriere creativă la Universitățile din Belgrad și Novi Sad, la Muzeul Național al Literaturii Române, din București, și în programele Euro CulturArt, ale Centrului Cultural Arad și ale Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER). În 2022, a publicat volumul META VERS, cu 7 ilustrații de Mihai Zgondoiu.

Raluca Neferu

Raluca Neferu s-a născut la București, în 1994. Urmează cursurile Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București la secția de scenografie. Absolvă cu 10 și este premiată în Gala Absolvenților de Doina Levintza, Ion Bogdan Lefter și Alexandru Mâzgăreanu pentru cel mai bun proiect de scenografie. A primit bursa Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) pentru studiile de master în arhitectură de interior și design conceptual la Universitatea de Științe Aplicate RheinMain din Wiesbaden, Germania. A studiat metoda clasică realistă în desen și pictură la Atelier Madrid din Spania alături de Arantzazu Martinez și Mikel Olazabal.

Înființată în anul 2007, Ars Libri este o editură de prestigiu care a câștigat încrederea publicului prin seriozitate și prin calitatea materialelor editoriale apărute sub egida sa.

Ars Libri este lider de piață în ceea ce privește materialele educaționale (manuale și auxiliare școlare aprobate ME, materiale didactice etc.) cu grad ridicat de eficacitate și aplicabilitate, adaptate la curriculum-ul școlar actual și la cerințele societății contemporane.

Recent, Ars Libri și-a diversificat gama de carte, deschizându-și portofoliul către literatura străină pentru copii (ficțiune și nonficțiune). Într-un timp scurt, editura a publicat numeroase titluri interesante, pentru vârsta 2-12 ani, apreciate deja de cititori.

Ars Libri Junior este un imprint al editurii Ars Libri, fondat la începutul anului 2023.

https://edituraarslibri.ro/acasa/gloria-veselia-si-ursuletul-cipi

Număr de vizualizări :131


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro