spot_img

Uniunea Artiștilor Plastici din România propune pentru perioada 24 – 30 aprilie 2023, noi evenimente din lumea artelor vizuale

Trei manifestări importante din prima zi a săptămânii. Luni 24 aprilie, la Galeriile de Artă Dan Hatmanu din Iași (Strada Anastasie Panu 21), va fi vernisată Expoziția „Zestrea…cărări spirituale”, cu lucrări de Pușa Pîslaru. La evenimentul care începe la ora 17, vor participa: Camelia Sadovei – președinta Filialei Suceava a UAP, criticul de artă Petru Bejan si curatorul Mircea Eugen. Lucările se vor afla pe simeză până pe 24 mai.

La ora 18, Galeria de Artă Helios din Timișoara (Piața Victoriei 6) găzduiește vernisajul Expoziției „Retroactiv 5” a artistului Ion Anghel. Lucrările vor putea fi vizionate până pe 5 mai.

La ora 13, în Sala „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești va avea loc vernisajul expoziției „Traversând h’ARTA” o manifestare realizată în colabprare de HXA Art Gallery și Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”. Simezele Memorialului Ipoteşti vor reuni lucrări ale unor artişti plastici precum: Vioara Bara, Georgiana Beloescu, Dragoş Burlacu, Mihai Chiuaru, Adriana Elian, Tudor Frâncu, Găină Dorel, Ieronim Moruţ, Ioan Augustin Pop, Cristian Sida, Ami Vasilescu, Teodora Vlaicu şi Gheorghe Zărnescu. Curatorul acestui proiect este Ana-Maria Ami Vasilescu, iar coordonatorul proiectului este Ioan Augustin Pop. Expoziția poate fi vizitată până pe 18 mai 2023

Marți 25 aprilie, Galeria de Artă a Municipiului Alba Iulia (Bulevardul 1 Decembrie 1918) va fi gazda a două evenimente: la ora 18 va avea loc vernisajul expoziției „Cum sa înveți de la păsări” – expoziție aniversară a pictorului Dan Crecan. Va prezenta poetul Ion Mureșan. Lucrările se vor afla pe simeze pâna pe 25 mai. Tot la ora 18, dar în sala mică va fi prezentată expoziția de caricatură Best of VEM – Victor Eugen Mihai.

Joi, 27 aprilie, la ora 17, eveniment plastic la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj Napoca (str. Memorandumului, nr.21). „Porțile neutării” este titlul expoziției în care protagonistă este pictorița Margareta Catrinu. Lucrările se vor afla pe simeze până pe 7 mai.

Vineri 28 aprilie, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” din Buzău (Bulevardul Nicolae Bălcescu 37) va avea loc vernisajul expoziției „Shalimar – The Garden of Love” a pictoriței Carmen Poenaru – președinta filialei Bacău a UAP. Prezintă criticul de artă Luiza Barcan. Expoziția va fi deschisă până pe 15 mai.

Tot pe data de 28 aprilie 2023, dar la Bacău, Galeria „Nouă” (Galeriile Frunzetti) (Strada Nicolae Bălcescu 12), are loc vernisajul expoziției “Priviri…” cu lucrări realizate de artistul plastic Mihnea Baran. În cadrul vernisajului care va începe la ora 17, va cânta la vioară Teodor Avram.

Duminică 30 aprilie, la Centrul Artelor Vizuale – Galeria Căminul Artei din București (str. Biserica Enei 16), are loc de la ora 18 vernisajul expoziției “ReÎntâlniri”. Până pe 12 mai expun artiștii: Gabriela Popa Benescu, Silvia Tiperciuc, Stelian Ghigă și Vasile Corlățan. Prezintă criticul de artă Diana Roman.

Parteneri media ai Uniunii Artiștilor Plastici din România: Radio România Cultural, Agerpres, Amos News, CooltNeamț, Zile și Nopți.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508