spot_img

”press the party button” la Apollo111. Petrecere de lansare a celei de-a treia ediții a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”

Pe 10 mai 2023, de la ora 20:00, la Apollo111, organizatorii Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” invită artiștii, jurnaliștii și iubitorii de artă la press the party button, un eveniment inedit de prezentare a celei de-a treia ediții a festivalului din 2 Mai, desfășurat în 2023 în perioada 22-29 iulie. Lansarea ediției va fi urmată de concertul tarafului Șaraimanii din Clejani, iar organizatorii anunță și alte surprize. 

» Program, artiști și invitați

Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” debutează seria evenimentelor din acest an cu o petrecere de lansare a ediției a treia, intitulată press the party button și găzduită de Apollo111. Intrarea este liberă, în limita capacității spațiului, iar accesul publicului va fi permis de la ora 20:00. Începând cu ora 21:00, membrii echipei de conducere, alături de Magda Catone, președintele de onoare al festivalului, vor dezvălui structura ediției a treia, componența juriului, afișul ediției și cele mai așteptate evenimente artistice din 2023. 

O nouă secțiune a festivalului, precum și primul spot de promovare din acest an vor fi prezentate în premieră. Cei prezenți vor putea afla povestea apariției festivalului, informații despre rezultatele edițiilor anterioare, dar și strategia de continuare a proiectului pentru următorii ani. 

În completarea discursurilor, organizatorii au pregătit un concert live al tarafului Șaraimanii din Clejani, iar petrecerea va continua cu actorii Vlad Brumaru, Denis Imbrescu și Theodor Șoptelea, care vor mixa muzică până după miezul nopții. 

Pe 10 mai, la press the party button sunt așteptați peste 250 de artiști, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor culturale din România, personalități publice, lucrători ai industriilor creative, antreprenori și, nu în ultimul rând, iubitori de artă. 

» O petrecere de lansare la fel. aproape la fel. altfel.

Odată cu acest eveniment, echipa festivalului își propune reinventarea formatului obișnuit al conferinței de presă pentru a atrage atenția asupra necesității de a îmbunătăți și a actualiza metodele de promovare a sectorului cultural românesc.

Petrecerea încurajează creșterea vizibilității evenimentelor culturale în spațiul public prin formule racordate la dinamica actuală a societății și subliniază importanța acestei componente pentru diversificarea publicului consumator de cultură. 

„Am conturat programul ediției din 2023 în jurul sloganului la fel. aproape la fel. altfel., pe care l-am considerat un punct de pornire generos și, în același timp, provocator pentru vremurile în care trăim. Așa am ajuns să ne întrebăm dacă n-ar trebui să regândim, în spiritul festivalului și mottoului nostru, formatul tradițional al conferințelor de presă dedicate evenimentelor culturale care, în ciuda accesibilității mijlocite de mediul online, rămân, de cele mai multe ori, departe de publicul larg. Astfel a luat naștere ideea evenimentului press the party button. După cum îi spune și numele, este vorba despre o petrecere de lansare grație căreia Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” rămâne fidel misiunii de a facilita contexte culturale de întâlnire și socializare între artiști și public. Vă așteptăm la Apollo111 să celebrăm bucuria de a fi împreună la un nou început de drum!”, declară Edda Coza, director de viziune și comunicare.

» Open Call deschis până la 1 iunie

Primul festival dedicat tinerilor creatori de teatru și film din România va avea loc la malul mării în perioada 22-29 iulie, sub sloganul la fel. aproape la fel. altfel. Ediția de anul acesta pregătește un maraton de opt zile, în care arta se va afla la confluența dintre teatru, film, muzică, expoziție, experiment și dezbatere. Un festival deschis, deopotrivă, creațiilor contemporane și operelor care au devenit borne ale culturii românești. Tinerii creatori de teatru și film își pot înscrie creațiile până la data de 1 iunie prin completarea formularelor online disponibile pe  siteul festivalului. Mai multe detalii despre eveniment la www.festivalulserbanionescu.ro și pe platformele social media Facebook și Instagram.

Proiect co-finanțat de Ministerul Culturii.

Partenerii proiectului: Primăria Limanu, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, Apollo111, Festivalul Național de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”, Teatrul Metropolis

Parteneri media: AaRC, IQads, Mangalia News, Kronikool, filme și cărți, LiterNet, Book Hub, Ziarul Metropolis

Sponsorul proiectului: Dedeman

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508