„Femeia Deltei”, un nou volum de Stelian Țurlea la Editura Integral

apr. 2nd, 2023 | By | Category: Postcard

„Femeia Deltei” se cheamă noul volum semnat de Stelian Țurlea la Editura Integral. Cuprinde șapte povestiri abracadabrante, adică mai mult decât bizare, dar, toate, inspirate de realitatea imediată.

Un bărbat face tot posibilul să scape de insistențele unei femei cu obsesii erotice; o poetă care încă nu a publicat nu se resemnează când îi sunt furate cele mai bine de opt sute poeme scrise pe telefon; un grup de adolescenți își descoperă menirea în muzica bunicilor; iubirea cu năbădăi a unei femei îndrăgostite de Delta Văcărești, ș.a.

Situații insolite, bizare. Le recunoaștem cu ușurință – și ne delectăm cu ele în filme.

Fără să le înțelegem ori să le dăm atenție – din grabă, nepăsare sau atâtea alte cauze -, n-am trecut și noi prin sau pe lângă asemenea situații? 

Cu pasiunea, răbdarea și curiozitatea de a trage de firul unor asemenea întâmplări, cu puterea cuvintelor atât de vii ordonate de el într-un flux logic până la finalul neașteptat, Stelian Țurlea ne aduce în față câteva asemenea situații. Și locuri surprinzătoare, aproape neștiute, cum ar fi Delta Bucureștilor.

Povești care, de la un anume punct, se spun singure. Cum mărturisește autorul:

„Când începi să scrii un roman sau o povestire, ai în față un haos de alegeri, un amalgam perfect, îl fotografiezi ori îl ordonezi, dar dacă îl tulburi scriind chiar și un singur cuvânt sau tragi fie și o palmă de firul înfășurat într-un ghem enorm de evenimente posibile, spulberi totul. Că știi sau nu, că vrei sau nu. Și toată imaginea închipuită de tine se spulberă și ea, și aproape că nu mai poți ține în frâu povestea care se spune singură.”


Stelian Țurlea – Femeia Deltei. Povestiri abracadabrante. Editura Integral, colecția Nod. 160 pag.

Număr de vizualizări :212


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro