spot_img

România pentru prima oară la ”jazzahead! Bremen” 2023

Institutul Cultural Român organizează prima participare cu stand a României la ”jazzahead! Bremen”, Germania, unul dintre cele mai importante târguri internaționale destinate profesioniștilor și artiștilor din lumea jazzului, în perioada 27-30 aprilie 2023. 

”jazzahead! Bremen” reprezintă cel mai mare eveniment internațional organizat în Europa și dedicat profesioniștilor din lumea jazz-ului, având o istorie de peste 20 de ani în realizarea și menținerea legăturilor de colaborare, atât la nivel de instituții, cât și la nivel de organizații partenere și actori individuali sau reprezentanți ai celor mai mari festivaluri internaționale de jazz din lume. La jazzahead! iau parte reprezentanți instituționali ai țărilor participante cu stand, directori de festivaluri de jazz din rețeaua Europe Jazz Network și nu numai, artiști, reprezentanți de case de discuri, agenții, organizatori de festivaluri, bookeri și reprezentanți mass-media, jurnaliști culturali și este considerat de vizitatorii profesioniști din întreaga lume „reuniunea familiei jazzului mondial”.

Formatul târgului presupune desemnarea anuală, prin rotație, a unei țări cu statut de invitat de onoare.    Germania deține acest titlu în 2023 și beneficiază de un stand aparte, de o serie de evenimente dedicate, dar și de o vizibilitate sporită. De-a lungul timpului, au fost prezenți peste 3.000 delegați din 64 de țări invitate. La ediția din 2019 au fost prezenți peste 25.000 de vizitatori. Pe durata pandemiei a fost dezvoltată și o platformă media de promovare a artiștilor prezenți în cadrul componentei de showcasing a festivalului, dar și a celor prezenți la scena din cadrul târgului.  

Prin asumarea rolului de organizator al standului României, ICR poate aduce, pentru prima oară într-un cadru formal, profesioniști din România, responsabili de organizarea festivalurilor internaționale de jazz, artiști de jazz (și nu numai), actori importanți din domeniul producției muzicale, al jurnalismului cultural și al celui specializat muzical, dar și alți parteneri implicați în industrie. Un astfel de eveniment le va pune la dispoziție, într-o manieră organizată, posibilitatea de a crea noi legături internaționale, de a se plasa într-un context profesional actual, dar și de a identifica noi posibilități de colaborare pe termen mediu și lung.

Institutul Cultural Român va oferi tuturor profesioniștilor din domeniu (promotori, artiști, directori sau reprezentanți ai festivalurilor de jazz din România, jurnaliști culturali și muzicali etc.) posibilitatea de a-și prezenta materiale de promovare (de preferință în limba engleză), sub format print sau digital. Pe lângă partea de promovare, profesioniștii interesați pot trimite și prezentări în format video și/sau audio, dar și alte materiale relevante pentru activitățile desfășurate, toate acestea urmând a fi preluate de ICR, expuse și prezentate în cadrul standului României. 

Selecția acestor materiale revine în totalitate profesioniștilor. Materialele discografice cu caracter gratuit, aduse pentru prezentare (de preferință în număr de 10 pentru CD-uri și/sau alte materiale), broșurile, respectiv afișele sau flyerele vor fi aduse și predate, pe baza unui document semnat de predare-primire, la sediul central al ICR din Aleea Alexandru, nr. 38, București în intervalul orar 10:00 – 14:00, sau trimise prin poștă, la adresa de corespondență: Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, 011824, București, România. În cazul expedierilor poștale, vă rugăm să adăugați în colet un document de predare-primire semnat de expeditor, care va conține o listă detaliată cu materialele trimise. Expedierile se vor face cu mențiunea: în atenția echipei de organizare a jazzahead! Bremen 2023. Niciunul dintre aceste materiale nu va putea fi folosit sau reprodus de Institutul Cultural Român fără acordul explicit scris din partea celor care le-au furnizat. Atât materialele depuse la sediu, cât și cele trimise prin poștă, vor primi confirmare de primire din partea echipei de organizare și vor fi trecute în lista oficială de prezentare a scenei românești de jazz, cu obligația de a fi prezentate pe toată durata târgului la standul României. Termenul limită de depunere a acestor materiale este: 18 aprilie 2023. 

Materialele digitale vor fi trimise pe adresa jazzahead@icr.ro și vor conține următoarele: portofoliu/prezentare în limba engleză, linkuri către materialele discografice în format digital, fotografii profesionale, alte elemente considerate relevante de către expeditor. Aceste informații vor fi prezentate în cadrul standului și vor fi incluse în kitul de prezentare și promovare a jazz-ului din România.

Promotorii și artiștii, respectiv reprezentanții festivalurilor de jazz din România care doresc să participe la târg sunt rugați să consulte regulamentul oficial de participare: https://jazzahead.de/en/tradefair/

Toate formalitățile legate de participarea la târg vor fi discutate direct cu organizatorii jazzahead!, respectiv Messe Bremen, cheltuielile de participare fiind suportate integral de cei interesați. Institutul Cultural Român se oferă să pună la dispoziție spațiul standului României pentru toate întâlnirile, sesiunile de prezentare și pentru orice alte inițiative și nevoi ale participanților români la acest târg.  

Considerăm că participarea la jazzahead! Bremen este un prilej important de afirmare și validare a scenei profesionale de jazz din România. Îndemnul și intenția noastră este să folosim această posibilitate pentru organizarea și consolidarea breslei profesioniștilor și artiștilor din acest domeniu. 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508