”Colecții. Casa artistului”. Emisiune Romfilatelia

feb. 8th, 2023 | By | Category: Postcard
image description

Romfilatelia introduce în circulație joi, 9 februari 2023., emisiunea de mărci poștale ”Colecții. Casa artistului”,  alcătuită din 4 timbre și un plic prima zi. Emisiunea este dedicată artistului Alexandru Țipoia, considerat al patrulea pilon spiritual al artei românești care susține „arhitectura imaginii” secolului XX, alături de Alexandru Ciucurencu,     Corneliu Baba și Ion Țuculescu. Artist complex, „un spirit plural în vaste domenii”, după cum declara Acad. Răzvan Theodorescu, Alexandru Țipoia a creat o operă cu un aristocratic rafinament al exprimării, o simfonie în culori ce alcătuiește un univers de o frumusețe aparte. Pe timbrele emisiunii sunt redate următoarele opere: pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este ilustrată lucrarea intitulată TORS II. De asemenea, sunt redate lucrările Brâncuși (pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei), Natură moartă cu figură antică (pe timbrul cu valoarea nominală de  9 lei) și Străduță veche în București (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei).

În cadrul plicului prima zi a emisiunii, pe ștampilă este figurat Portretul lui Alexandru Țipoia, tuș pe hârtie, 1970, de George Tzipoia, fiul său. De asemenea, în compoziția grafică a plicului prima zi sunt redate: Autoportret, tuș pe hârtie, 1943, Instrument muzical piramidal, 1965, lemn de nuc, Concert în sepia, tuș sepia pe hârtie, 1978. 

Romfilatelia îi mulțumește domnului George Tzipoia pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale

Emisiunea va fi disponibilă de joi, 9 februarie a.c., în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  http://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Număr de vizualizări :81


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro