”PE DEALUL MELCILOR cu ION TOPOLOG”

ian. 25th, 2023 | By | Category: Postcard

Inceputul de an si sarbatorirea Zilei Culturii prilejuieste o noua intalnire literara ajunsa la a XIII- a editie – PE DEALUL MELCILOR cu ION TOPOLOG care va avea loc la Muzeul CASA MURESENILOR din Brasov prin amabilitatea d-nei Bianca Micu, muzeograf, in data de vineri, 27 ianuarie 2023, ora 14. Evenimentul este organizat de scriitoarea Carmen Gheorghe si Asociatia LA INIMI Transilvania Valori Taranesti care isi propune sa ii omagieze pe profesorii de limba romana de la liceul A. Saguna- Ion Topolog si Constantin Cuza, sa faca o recapitulare a intalnirilor incepute in decembrie 2021 si sa propuna infiintarea premiilor ION TOPOLOG cu trei sectiuni- proza, poezie, eseu. Asa cum ne-am obisnuit, invitatii vor evoca memoria celor plecati, de catre scriitoarea Mihaela Malea Stroe, vor face lecturi publice din volumele proprii, se vor apleca asupra scrisului, asupra preocuparilor literare care ii definesc. Este vorba si de infiintarea revistei scolare ”Muguri” in 1967, de cariera scriitoriceasca a celor care au fost indrumati de dascalii de limba romana, de parcursul cultural, editorial, educational al celor prezenti. 

Mihai Eminescu va fi evocat printr-un text din volumul „Lector-lictor”, Eminescu si Weltlitteratur, publicat de Ion Topolog in anul 2013 la editura Pastel. Invitatii sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, membri ai Centrului PEN Romania, scriitori, muzeografi, istorici, prieteni ai cartii, elevi, studenti. 

Număr de vizualizări :62


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro