Moinești, platou de filmare pentru tinerii adolescenți 

dec. 5th, 2022 | By | Category: Postcard

FILM AND THEATER ACADEMY: MOVIE CAMP 2.0- 5 echipe, 5 scurtmetraje și peste 80 de tineri, sunt cateva dintre datele ediției de anul  acesta. Lansat ca program-pilot în 2021, cu sprijinul UAT – Municipiul Moinești, MOVIE CAMP  este o tabără de film în care tinerii cu vârsta de 14 – 21 de ani au ocazia să exploreze  procesul de producție a unui film (dezvoltare, pre-producție, producție, post-producție  și distribuție). Proiectul reușește să creeze o comunitate pasionată și interesată de noile tendințe  media și digitale, sporind astfel gradul de educație și de implicare civică, de educație  financiară și de formare antreprenorială; participanții au șansa să descopere noi  profesii existente pe piața muncii, îmbinând cunoștințe și aptitudini din domeniul  artistic, antreprenorial, social și economic. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

În primă fază, participanții vor avea acces la ateliere de scenaristică, regie, actorie și  producție de film, urmând apoi să producă o serie de scurtmetraje care să pună în  valoare frumusețea și poveștile de viață ale orașului Moinești.

Cui se adresează? 

Proiectul se adresează tinerilor din Moinești, cu vârstă cuprinsă între 14 și 21 de ani. 

Cum se desfășoară? 

⋅ Se formează 5 echipe de câte 7-10 participanți. 

⋅ Echipele vor produce câte un scurtmetraj de 10 minute. 

⋅ Fiecare echipă va avea în custodia sa cel puțin un scenarist, un regizor, un producător  și un actor. 

⋅ Participanții pot avea mai multe posturi în cadrul echipei. 

⋅ Participanții pot face figurație simplă/specială în cadrul celorlalte producții. 

Unde se desfășoară? 

Movie Camp 2.0 își desfășoară alternativ activitatea, atât în spații indoor, cât și în spații  outdoor

1. Sala Multimedia a Centrului Cultural „Lira”: ateliere de lucru, seminarii, punct de  întâlnire între organizatori și participanți 

2. Sala Mare a Centrului Cultural „Lira”: proiecție scurtmetraje și Gala Breslei Actorilor. 3. Alte puncte cultural-turistice reprezentative Municipiului Moinești.

FTA – Film and Theater Academy este un program non-formal de educație, cercetare  și formare profesională, prin care tinerii cu vârsta de 14 – 21 de ani sunt invitați să  descopere arta teatrală și cinematografică, îmbinând talentul și creativitatea cu noi  cunoștințe și aptitudini din domeniul artistic, antreprenorial, social și economic. 

FTA își propune să creeze o comunitate a tinerilor, folosind sectoarele culturale și  creative ca principal mijloc de exprimare artistică și formare profesională, de educație  financiară, civică și antreprenorială, în condițiile în care producția de teatru și film  reprezintă un proces colectiv de lucru, unde participanții învață să colaboreze, făcând  schimb de experiență personală și profesională (leadership, teambuilding, comunicare,  spirit civic, implicare și asumarea responsabilităților, bugetare și organizare producție). 

„Sectoarele culturale și creative sunt importante pentru dezvoltarea continuă a  societăților și stau la baza economiei creative. Bazate intensiv pe cunoaștere, pe  creativitate și talent, acestea generează o bogăție economică considerabilă. Și mai  important, acestea sunt esențiale pentru consolidarea sentimentului de identitate,  cultură și valori europene comune. Din punct de vedere economic, acestea înregistrează  o creștere peste medie și creează locuri de muncă – în special pentru tineri – sporind în  același timp coeziunea socială.” Comisia Europeană – Cultură și Creativitate 

Proiect realizat cu sprijinul Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Moinești.  Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Unității Administrativ Teritoriale  – Municipiul Moinești şi nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia. 

Proiect sponsorizat de Raiffeisen Bank.  

Mulțumiri sponsorului: Bunătăți de la Cătălin, Moinești. 

Mulțumiri partenerilor: Centrul Cultural „Lira” Moinești, Complex Parc Pini Moinești,  Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești, Asociația Festivalul de Film Transilvania (AFFT),  EducaTIFF, Gelia Bar Moinești, Biblioteca Municipală „Ștefan Luchian” Moinești, Creșa  cu Program Săptămânal „Primii Pași” Moinești.  

Mulțumiri partenerilor media: SpotMedia, MediaTarget Page, Coolartv, AgențiadeCarte,  Artele Spectacolului, LaTeatru, Teatral.ro, e-Theatrum, Hailateatru.com, IQool.

Număr de vizualizări :102


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro