”Inverted Perspective (V)”/ Lucian Broscățean și Vlad Țenu

dec. 3rd, 2022 | By | Category: Postcard

”Inverted Perspective (V)” reunește două nume de anvergură ale designului contemporan, Lucian Broscățean și Vlad Țenu, un nou proiect Neo Art Connect, deschide seria evenimentelor culturale concepute de Galateca pentru aniversarea a 10 ani de artă contemporană și design. ”Inverted Perspective (V)” nu este aleasă întâmplător pentru a marca evenimentul aniversar, regăsindu-se la granița dintre artă și știintă, inovație și design, elemente ce s-au regăsit încă de la început în ADN – ul galeriei. Vernisajul expoziției de marți, 6 decembrie 2022, ora 19:00, fiind parte din aniversarea celor 10 ani.

Piese vestimentare din colecția seasonless „Her Omens Of Tempest And Of Calm” a lui Lucian Broscățean sunt puse în dialog cu lucrările declinate din forme și module arhitecturale, realizate de Vlad Țenu.

Expoziția propune un concept inovator, design vestimentar și instalații de artă ce au ca puncte comune tehnica de hibridizare morfologică și țesătura de referințe culturale din diferite perioade istorice. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 7 – 14 decembrie la Galateca.

Lucian Broscățean.  Lucian Broscățean are o experiență de 20 de ani în industria modei. Direcție artistică, curatorie și costume de teatru/operă sunt extensii ale brandului personal. Din 2008 predă la UAD, Cluj-Napoca. Este conferențiar universitar și Director al Departamentului Modă-design vestimentar.

Vlad Țenu. A studiat arhitectura la Iași, Lisabona și Londra (Bartlett School of Architecture). Cercetările sale se axează pe integrarea știintei și tehnologiei în procesul de proiectare, ce implică metode de generare de calcul, tehnici digitale de fabricație și design interactive.

Neo Art CONNECT, prima rețea, platformă națională și festival de artă și știință, ediție pilot, a debutat de NAG cu o serie de evenimente expoziționale și cu apelul de proiecte ce oferă șansa tinerei generații să beneficieze de una dintre cele cinci burse și programe de mentorat, propune o serie de evenimente expoziționale și parteneriate naționale, detalii despre program se regăsesc pe www.neoartconnect.ro

INVERTED PERSPECTIVE (V) / 

LUCIAN BROSCĂȚEAN ȘI VLAD ȚENU /

6-14 decembrie 2022

PARTE DIN NEO ART CONNECT – EDIȚIE PILOT, PRIMA REȚEA, PLATFORMĂ NAȚIONALĂ, FESTIVAL DE ARTĂ ȘI ȘTIINȚĂ.

Curator program neo⇄art connect Andreea Sandu

Vernisaj marți, 6 decembrie, ora 19:00. Acces pe bază de invitație

Susținut de BRD

Partener strategic Fundația9

Parteneri media: Radio România CulturalMetropola TVmodernism.roAgenția C’ArtePropagartafeeder.roAici a Stat

Parteneri: AQUA CarpaticaDomeniile SâmbureștiNespresso 

 FACEBOOK EVENT : https://www.facebook.com/events/1592224617903396

Număr de vizualizări :106


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro