”Ziua Internațională a stiloului și frumusețea scrierii de mână”

nov. 1st, 2022 | By | Category: Postcard

Puțini știu că în prima zi de vineri a lunii noiembrie se aniversează – din 2012 – Ziua Internațională a stiloului. Este o inițiativă menită să mențină viu interesul pentru acest minunat instrument de scris, dar și pentru  scrisul de mână, în general.Iată de ce, în colaborare cu Biblioteca Națională a României, personal cu directorul acesteia, istoricul Adrian Cioroianu, vă propun ca această zi să fie marcată și la noi printr-un eveniment plin de semnificații.Așa se face că vineri, 4 noiembrie, la ora 14.00, sunteți invitați la Biblioteca Națională a României din București, Bulevardul Unirii nr. 22, pentru a participa la evenimentul ”Ziua Internațională  a stiloului. Frumusețea scrierii de mână”.

Cu acest prilej, vă invităm la o incursiune în istoria stilourilor românești, vom afla cu ce scriu scriitorii români contemporani sau alți oameni de cultură și, nu în ultimul rând, vom vorbi despre reparatorii de stilouri, o lume aproape dispărută.

Vor fi alături de noi Alexandru Preda, care  ne va oferi șansa de a vedea stiloul și manuscrise care au aparținut tatălui său, scriitorul Marin Preda, scriitori care încurajează scrisul de mână și un om foarte drag multora dintre noi, Ferdinand Tvers, ultimul  reparator și artizan de stilouri din București.

Publicul va putea viziona o expoziție  de stilouri românești din colecția Petre Crăciun, dar și instrumente de scris folosite de Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Ioan Aurel Pop, Alex. Ștefănescu, Varujan Vosganian, Adrian Cioroianu, Ion Cristoiu, Ștefan Mitroi, Răzvan Voncu, Horia Gârbea, Spiridon Vangheli și Augustin Buzura.

Întâlnirea și expoziția vor avea loc la sala Buzunar 1 parter, intrarea dinspre parcare.

Intrarea liberă, de la ora 13.40.

Număr de vizualizări :81


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro