Discuții la Guvern despre carte, lectură și digitalizare

nov. 8th, 2022 | By | Category: Postcard
Agnes Erich, Iulian Chifu, Doina Banciu și Lucian Dindirică

Marți, 8 noiembrie 2022, Guvernul României a găzduit o discuție între Primul Ministru al României Nicolae Ciucă și o delegație formată din reprezentanți ai editorilor, bibliotecarilor, reprezentanți ai Ministerului Educației și Ministerului Culturii despre carte, lectură, digitalizare, finanțare. Printre cei prezenți s-au numărat prof.univ dr. Doina Banciu, vicepreședintele Academiei Oamenilor de Știință, prof.univ.dr. Agnes Erich, președintele Comisiei Naționale a Bibliotecilor, Ramona Mezei, directorul Bibliotecii Municipale Bucuresti, Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii Judetene Craiova, prof. univ.dr. Dan Dungaciu, Ovidiu Enculescu, directorul Editurii RAO, Dan Iacob și Dan Croitoru, reprezentanți ai Asociației Editorilor din România.

Invitații Guvernului României au prezentat succint starea reală a bibliotecilor și  modul deficitar de finanțare pentru cumpărarea de carte, precum și nevoia de educare a tinerilor pentru carte și lectură. În context s-a subliniat că proiectul România Educată este un proiect complex care trebuie susținut de întreaga societate. Consilierul de Stat Iulian Chifu, participant la discuție, va coopera cu profesioniștii domeniului pentru a defini un plan concret pentru ameliorarea situației vânzărilor de carte și a problemelor cu care se confruntă  bibliotecile din România și, de asemenea, pentru a fi luate măsuri concrete privind creșterea interesului elevilor pentru lectură.

Număr de vizualizări :174


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro