”Crivacul” povestit de Gabriela Toma și invitații ei

nov. 7th, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, de la ora 18.00, la Muzeul Național al Țăranului Român (Strada Monetăriei nr. 3) din București, puteți afla povestea volumului de poezii „Crivacul” (Editura Tracus Arte, 2022), precum și alte întâmplări relatate de invitații autoarei Gabriela Toma. În deschiderea evenimentului moderat de Dan Mircea Cipariu, vor lua cuvântul distinși oaspeți. Va onora lansarea cărții dl Benito Jiménez Sauma, consul în cadrul Ambasadei Mexicului în România. Momentele muzicale de început, cuprins și final vor fi semnate de Tic Petroșel.

 ”Crivacul poetic al Gabrielei Toma ne propune un instrument de sondare în ocnele ontologice ale post-istoriei și în spațiile limită dintre lumea legată de lucruri și duhuri și lumea cealaltă pe care o poți accesa odată cu Luminația ori cu circuitul neîntrerupt al amintirilor. Ontologia lacrimilor aduce la malul textului poetic sarea din moarte și din viață, cu granițe bine ferecate, în spatele cărora stau mereu la pândă imagini poetice care te urmăresc până la scufundarea cea mai de jos în imaginar ori în subconștient.”, a declarat Dan Mircea Cipariu.

„Recursul la inconștient, de unde poeta extrage minerale pline de stranietate, ne trimite cu gândul la metodele suprarealismului, doar că ea nu scrie (așa cum face, de exemplu, Nora Iuga) dicteuri, ci construiește colaje imagistice neobișnuite sau operează rupturi semantice, care sunt aproape întotdeauna generatoare de tensiune lirică.”, a scris Octavian Soviany în revista „Observator cultural”.

AgențiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

Gabriela Toma

Gabriela Toma (n. 1981) a debutat cu volumul „Cântecul geamănului” (Editura Humanitas, 2009). Din 2006 a călătorit în numeroase țări din Europa și din America Latină. Este pasionată de filosofia dualității, dialog intercultural, educație non-formală și storytelling. Lecturi publice: Cenaclul Euridice, Institutul Blecher, UNDERCLOUD – Festivalul Internațional de Teatru Independent, Maratonul de Poezie și Jazz, Noche Bohemia, Casa Museo Xalapa, Au Petit Café, Librăria La Ruenca de Gandhi (Xalapa, Veracruz), Primer Encuentro International de Mujeres Poetas en la Cuenca de Papaloapan (Tuxtepec, Mexic).

Creație grafică afiș lansare: Petru Șoșa

Până la evenimentul de lansare, puteți asculta câteva fragmente aici: https://soundcloud.com/edituratracusarte sau puteți urmări materialul realizat de Daniel Paul Ciobanu: https://www.youtube.com/watch?v=toQ-j7Tjz1w (regie: Radu Băieșu; muzică: Răzvan Vasile)

Pentru detalii, scrie la gabriela.toma.ed@gmail.com sau trimite un mesaj pe WhatsApp la 0736.598.451.

Număr de vizualizări :129


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro