spot_img

Un nou album Imago Mundi – „DANSate”: de la Bartók la dans contemporan în ateliere rurale

Asociația Culturală ISVOR prezintă cel mai recent album al ansamblului Imago Mundi – „DANSate”, material discografic realizat în cadrul proiectului cultural multidisciplinar „DANSate” ce explorează colecția de muzică românească culeasă de Béla Bartók, unul dintre cei mai valoroși compozitori și etnomuzicologi europeni. Această colecție a inspirat noul album Imago Mundi, prezentat mai întâi în concert pe data de 6 octombrie la creart / Teatrelli și lansat acum în format digital pe site-ul proiectului (https://dansate.imagomundi.ro/audio/) precum și pe platformele Soundcloud  (https://soundcloud.com/imago-mundi/sets/dansate) și Bandcamp (https://imagomundi.bandcamp.com/album/dansate).  În scurt timp, albumul va putea fi ascultat și pe celelalte platforme digitale online (Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon, Youtube Music, Tidal etc.).

Teme precum „Jocul cu bâta”, „Brâul”, „Pe loc”, „Buciumeana”, „Poarga românească” sau „Mărunțelul” au devenit noua călătorie sonoră prin Transilvania, pe care Imago Mundi vă invită să o parcurgeți împreună. 

Noile compoziții și aranjamente, scrise de Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, vor fi însoțite de clipuri video realizate de Florin Ghenade (regie) și Irinel Cîrlănaru (DOP, camera, editare, colorizare), un proiect video-art cu muzică (Imago Mundi) și dans contemporan (Andreea Belu și Eugen Curelici) care va fi lansat în perioada următoare.

Proiectul „DANSate” susține educația artistică pentru copiii din zone cu acces limitat la cultură: în perioada 10 – 14 octombrie 2022 Asociația Culturală ISVOR a organizat ateliere creative (cu muzică, proiecții video, mișcare și dans contemporan) în parteneriat cu școli rurale din județul Vâlcea: Școala Gimnazială sat Gura Văii com. Bujoreni, Școala Gimnazială sat Mălaia com. Mălaia, Școala Gimnazială sat Muereasca de Sus com. Muereasca, Școala Profesională sat Perișani com. Perișani, Școala Gimnazială sat Voineasa com. Voineasa. Seria întâlnirilor educative a fost deschisă printr-un atelier de dans dedicat copiilor și adolescenților refugiați din Ucraina, eveniment ce a avut loc pe 9 octombrie cu sprijinul Centrului Comunitar Zi de Bine.

Proiectul „DANSate” este disponibil pe site-ul dedicat – dansate.imagomundi.ro

Artiști implicați: Imago Mundi (Adrian Buciu – flaut, Oana Ivașcu – oboi, Ștefan Barbu – vioară, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu – compoziții, chitară, mandol, Daniel Ivașcu – percuție, Andreea Țimiraș – violoncel), Andreea Belu (dans, coordonare ateliere), Eugen Curelici (dans, coordonare ateliere), Florin Ghenade (fotografii, regie video), Irinel Cîrlănaru (fotografii, DOP, camera, colorizare), Cristian Stănoiu (proiecții video mixate în timp real).

Echipa proiectului: Oana Ivașcu (manager, producător), Bogdan Vuluță (regizor muzical), Andrei Barbu (sound designer), Adelina Mariș (comunicare și promovare), Daniel Ivașcu (graphic & web design), Alina Ștefănescu (coordonator local ateliere).

„DANSate” este un proiect cultural organizat de Asociația Culturală ISVOR, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Parteneri: Universitatea Națională de Muzică București, Creart / Teatrelli, Asociația Zi de Bine. Partener de mobilitate: BMW. Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Zile și Nopți, BookHub, Agenția de cArte, România Pozitivă, Suplimentul de Cultură, Pilgrim.Project, ConnectArts.

Asociația Culturală ISVOR inițiază, dezvoltă și coordonează colaborarea cu organizații din țară și din străinătate prin intermediul proiectelor culturale derulate împreună cu acestea: ateliere creative, producții multimedia, concerte și festivaluri. ISVOR promovează valorile culturale românești în context contemporan, susținând prezența artiștilor români pe scena internațională.

Imago Mundi abordează teme muzicale vechi și tradiționale din perspectiva muzicii contemporane. Ansamblul se adresează unui public dinamic, care caută alternative la muzica de consum; perspectiva din care este construit discursul muzical este aceea a omului contemporan, care nu expune piese de muzeu, ci cântă o muzică vie; este perspectiva omului influenţat de experienţa urbană, care ascultă jazz, rock, muzică clasică sau electronică deopotrivă, dar pentru care bucuria muzicii este întotdeauna motivată de ce simte, şi nu de ce „se poartă”.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508