spot_img

Organizația Narada și CEZ au contribuit la modernizarea a două școli din județul Argeș

Până în prezent, Narada și CEZ România au soluționat împreună 8 alerte educaționale înscrise pe HartaEdu.ro, în 5 școli din 4 județe (Vâlcea, Mehedinți, Dolj și Argeș). Peste 1500 de elevi beneficiază de tehnologie modernă, de spații și condiții mai bune la școală, în urma investiției CEZ, de aproximativ 100.000 RON. Au avut loc 4 acțiuni de voluntariat, cu participarea fizică a peste 60 de angajați CEZ. Colaborarea organizației Narada cu CEZ România, partener unic pentru regiunea Oltenia, a contribuit în mod semnificativ și eficient la îmbunătățirea condițiilor de învățare a mii de elevi din mai multe județe, prin preluarea și rezolvarea alertelor înscrise de diferite școli din țară pe HartaEdu.ro. De la nevoi administrative urgente, cum ar fi reparații și amenajări de spații, până la dotări cu aparatură necesară conectării la tehnologia modernă, CEZ și Narada au soluționat, încă de la începutul anului 2022, 8 alerte pentru 5 școli din 4 județe atât prin susținere financiară, cât și cu ajutorul și implicarea voluntarilor CEZ, care au muncit la modernizarea sălilor de clase astfel încât copiii să aibă cele mai bune condiții de învățare. 

Cele mai recente acțiuni de voluntariat au avut loc în județul Argeș, în orașele Curtea de Argeș și Pitești. Astfel, în Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș au fost rezolvate 3 alerte educaționale prin care elevii vor beneficia atât de tehnologie și inovație, prin livrarea inclusiv a 2 table interactive pentru elevii cu CES (Cerințe Educaționale Speciale), cât și prin amenajarea unor locuri speciale de lectură, la care au participat 19 voluntari din cadrul companiei CEZ. Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Pitești a beneficiat de achiziția și livrarea a 5 laptop-uri, 5 videoproiectoare și 5 ecrane de proiecție. Toate acțiunile desfășurate în Argeș, alături de mărturiile profesorilor și elevilor, pot fi urmărite în clipul video de aici. 

Georgiana Milescu, Manager Comunicare Narada, precizează că aceste noi reușite, alături de CEZ partenerul unic din Oltenia,  înseamnă încă un pas în normalizarea procesului educațional atât pentru copii, cât și pentru profesori, mai ales după acești doi ani pandemici. „Ne bucurăm că am ajuns și în județul Argeș cu proiectul nostru de suflet, HartaEdu, unde am reușit să rezolvăm alerta cu numărul 193. La Școala „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș am rezolvat trei alerte, prin care am livrat atât tehnologie și inovație, cât și colțuri de lectură, iar la Pitești, la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” am livrat laptopuri, videoproiectoare și ecrane de proiecție pentru că astfel copiii pot să-și dezvolte abilitățile viitorului și să fie mai aproape de tehnologie. ”

Angelica Barbu, Director Divizia Oameni și Brand, CEZ România, apreciează că Educația este unul dintre pilonii strategici de responsabilitate socială în  care  CEZ investește de peste 17 ani. Căutăm să ne implicăm în acele inițiative care sprijină dezvoltarea tinerilor și a generației viitorului, atât în arii de educație formală, cât și non-formală. #Energiacarevinedelaoameni și voluntariatul fac parte din ADN-ul companiei,  iar colegii noștri sunt mereu deschiși să participe la acțiuni care aduc schimbarea în societate.

De la începutul anului și până în prezent, peste 1500 de elevi beneficiază de aparatură modernă, spații și condiții mai bune la școală, în urma investiției de aproximativ 100.000 RON făcute de CEZ. Implicarea a inclus 4 acțiuni de voluntariat și participarea a peste 60 de angajați din cadrul companiei.

Anterior acțiunilor din județul Argeș, în prima parte a anului, CEZ a preluat mai multe alerte de pe HartaEdu.ro. Printre acestea se numără și:

  • Școala Gimnazială Giubega din judeţul Dolj, iunie 2022: investiție de aproximativ 25.000 de lei și participarea a 18  voluntari CEZ pentru amenajarea și dotarea curții școlii.
  • Școala Gimnazială “Regele Mihai I” Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, mai 2022: s-a reabilitat biblioteca distrusă de inundații și a fost dotată cu volume noi și cu echipamente digitale cu ajutorul a 14 voluntari și a investiției de 25.000 de lei. 
  • Școala Gimnazială Pesceana din județul Vâlcea, martie 2022: investiție de 18.000 de lei pentru renovarea a 5 clase și a laboratorului de informatică, cu 14 voluntari CEZ.

Modernizarea şcolilor nu se opreşte aici, Narada și CEZ vor mai soluționa împreună, până la finalul anului 2022, încă 4 alerte, una în județul Olt și alte 3 în județul Vâlcea. 

Despre NARADA:

Vizionari, strategi, profesioniști IT, oameni de business, de comunicare, manageri și voluntari care înțeleg că educația stă la baza dezvoltării comunităţilor sănătoase. O echipă de minți agile care proiectează soluții bazate pe tehnologie pentru democratizarea accesului la educaţia care duce la împlinirea potenţialului fiecărui copil. O organizație formată din oameni care susțin inovația în educație, încă din anul 2017, prin proiectarea şi dezvoltarea unor produse care contribuie la sprijinirea copilul în întreaga sa complexitate și umanitate. 

Copiii viitorului cresc cu Narada. Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation. Mai multe informații despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro, și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508