Cartografii Sonore – ediția a 8-a

oct. 25th, 2022 | By | Category: Postcard

Pe 2 noiembrie 2022, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi redevine casa celei de a 8-a stagiuni a ”Cartografii Sonore”. Primul concert al noii stagiuni o va aduce în premieră în România pe chitarista Sarah Masyel, în timp ce pe parcusul acestui an ne vom mai întâlni cu soprana Veronica Anușca (Opera Națională București), dar și elevi ai Colegiului Național de Muzică ”George Enescu” din București și tineri interpreți selectați la nivel național. Cea de a 8-a ediție invită la noi călătorii culturale și continuă lunar cu evenimente ce vor fi anunțate pe pagina www.muzeulhartilor.ro , cât și pe paginile de facebook ale UCIMR și ale muzeului.

A 8-a ediție

Organizată de Asociația UCIMR împreună cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, stagiunea ”Cartografii Sonore” a debutat în 2017 și au luat parte artiști precum Costin Soare, Tudor Niculescu Mizil, Duo Kitharsis, cvartetul de coarde Solartis, interpreta de muzică folclorică Ioana Maria Ardelean, tenorul Daniel Magdal (Opera Națională București), grupul vocal Canticum dirijat de Răzvan Rădos, pianista Mădălina Pașol, Duo PlaCello format din violonceliștii Ella Bokor și Mircea Marian, grupurile de jazz KRiSPER, Ana Maria Galea Trio, AC Leonte Band și mulți alții.

Proiectul este derulat prin programul ”Oportunități la Tine Acasă” al UCIMR, dedicate tinerilor muzicieni excepționali din România, prin care aceștia găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din țară în cele peste 100 de concerte organizate anual. 

De șapte ediții, ”Cartografii Sonore” și-a propus să ofere publicului oportunitatea să descopere conexiuni inedite între hărți și muzică și să se lase cuceriți de o experiență muzicală de neuitat. Pentru primul recital din această ediție, pe 2 noiembrie, începând cu ora 18:00, interpreta franceză Sarah Maysel va susține un recital de chitară clasică și poezie numit ”Un ange ce matin s’est posé sur ma main”.

De asemenea, în timpul concertului vom avea expusă o hartă a Franței de secol XIX, selectată de Despina Hașegan, care ne prezintă principalele diviziuni administrative Herrison, Carte de la France divisée en départemens. Paris;sec. XIX.

Număr de vizualizări :83


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro