Adriana Cârcu și Ioana Ieronim citesc la ICR New York

oct. 6th, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Una dintre direcțiile principale de acțiune ale ICR New York, pe lângă stimularea traducerilor americane din literatura română, este promovarea cărților românești sau cu subiect românesc apărute, în ultima perioadă, în spațiul nord-american, pentru a oferi acestor opere și, evident, autorilor lor circulația pe care o merită. Următorul eveniment de lansare și lecturi literare al acestei serii permanente prilejuiește întâlnirea cu două dintre cele mai prolifice scriitoare românce din străinătate, ale căror cărți au apărut de curând la edituri americane. 

Adriana Cârcu, stabilită în Heidelberg, își va prezenta romanul autobiografic The Long Way Home, o poveste a părăsirii și regăsirii țării natale, publicat acum câteva luni de New Meridian Arts, o editură new-yorkeză unde traducerile românești încep să aibă o pondere semnificativă; Ioana Ieronim, care locuiește la Washington, va vorbi despre cartea sa de proză poematică Lavinia & Her Daughters. A Carpathian Elegy, apărută nu de mult la Cervena Barva Press, dar și despre condiția poetului nevoit să trăiască între două limbi și două lumi. 

Evenimentul va avea loc joi, 6 octombrie, în sediul din Manhattan al ICR New York, chiar în sala care poartă numele unui alt scriitor expatriat, Norman Manea, una dintre marile conștiințe ale exilului. 

Mai multe informații despre cele două autoare și despre cărțile lansate la www.rciusa.info/events.   

Număr de vizualizări :70


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro