Un pictor român expune în Turcia

sept. 20th, 2022 | By | Category: Postcard

Pictorul Sorin Scurtulescu expune săptămâna aceasta în Turcia, pictura “Roma Corp Urban 28”, ulei pe pânză, 160x200cm, reprezentând România în cadrul expoziţiei, “I HAVE A STORY”, inclusă într-un amplu eveniment cultural cu participare internaţională, “Troya Kültür Yolu Festivali”. Pictorul timişorean a fost invitat între 16-25 septembrie 2022 în expoziţia curatoriată de Beste Gürsu şi organizată în colaborare cu IKASD & Tabularasa Transnational Art la Hangarul Bastionului Hamidiye din Çanakkale. La expoziţie participă 10 ţări şi 10 artişti: Genc Mulliqi (Albania), Alem Korkut (Bosnia şi Herţegovina), Trayana Panayotova (Bulgaria), Ana Ratković Sobota (Croaţia), Jelena Vušurović (Muntenegru), Fitore Berisha (Kosovo), Nehat Beqiri (Macedonia), Sorin Scurtulescu (Romania), Katarina Švabić (Serbia), Ahmet Furkan Demirel (Turcia).

Evenimentul cultural “Troya Kültür Yolu Festivali” va reuni peste 100 de evenimente constând în expoziții, concerte, discuții și ateliere care se vor desfăşura în oraşul Çanakkale şi vor fi susținute de către Ministerul Culturii și Turismului din Turcia. Peste 1000 de artiști vor lua parte la evenimentele care vor avea loc în peste 40 de locații. Çanakkale, care poartă urmele Troiei, Lydiei, Romei, Imperiului Otoman și Republicii Turcia, va oferi diferite experiențe timp de 10 zile pentru toți locuitorii din Çanakkale și pentru cei care traversează Bosforul.

Festivalul a fost inaugurat la Bastionul Hamidiye din Anatolia cu participarea ministrului adjunct al Culturii și Turismului Özgül Özkan Yavuz, a guvernatorului din Çanakkale İlhami Aktaş, a șefului sitului istoric Gallipoli din Çanakkale, İsmail Kaşdemir.

Informații detaliate despre programul și evenimentele festivalului pot fi găsite la https://troya.kulturyolufestivalleri.com/.

Alte link-uri despre eveniment:

https://troya.kulturyolufestivalleri.com/etkinlikler/bir-hikayem-var

http://www.canakkaleolay.com/Troya-Kultur-Yolu-Festivali-basliyor-58386

https://www.yenimesaj.com.tr/troya-kultur-yolu-festivali-basliyor-H1451841.htm

https://www.kulturyolufestivalleri.com/

Număr de vizualizări :48


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro