spot_img

S#arp Festival deschide noua stagiune la Ateneul Român

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie – 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român. Organizate în parteneriat cu Asociaţia ciobART, cele patru recitaluri aduc împreună artişti din şase ţări, muzicieni cu cariere remarcabile şi laureaţi ai unor mari concursuri internaţionale. Protagonistul principal va fi Daniel Ciobanu, artist în rezidenţă al Filarmonicii, unul dintre cei mai apreciaţi pianişti din tânăra generaţie, câştigător al Premiul al II-lea şi al Premiului Publicului la Concursul Arthur Rubinstein – Tel Aviv 2017, cea mai importantă competiţie pianistică din lume, o veritabilă olimpiadă a claviaturii, ce se desfăşoară o dată la trei ani. 

Joi, 29 septembrie 2022, de la ora 20.00, în prima seară a festivalului, Daniel Ciobanu va urca pe scenă alături de Simon Trpčeski, pianistul emblematic din Macedonia de Nord care este invitat frecvent să cânte cu cele mai prestigioase orchestre din Europa şi SUA. Într-un veritabil duel al prietenilor, cei doi interpreţi vor apărea când pe rând, când împreună, aşezaţi la un singur pian sau la două, pentru a traversa istoria muzicii prin universul dansului, în muzica lui Ravel, Grieg, Mozart, Schubert şi Bužarovski. 

Vineri, 30 septembrie 2022, de la aceeaşi oră, 20.00, pianul, el însuşi actor principal al S#arp Festival, apare în hainele moderne şi mondene al jazzului, croite de israelianul Guy Mintus, un muzician tânăr formidabil, câştigător al Premiului Publicului la celebrul Festival de Jazz de la Montreux, virtuoz pasionat de world music, capabil să stăpânească orice stil şi să le combine în sonorităţi noi şi originale. În captivantul classic-jazz fusion pe care Guy Mintus îl propune publicului bucureştean, vor apărea trei proeminenţi artişti români, în tot atâtea experimente creative: cântăreaţa de jazz Irina Sârbu, dansatoarea Andreea Vălean, instrumentistul tradiţional Andrei Maxim și percuționistul Bogdan Ciobanu.

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la ora 20.00, Anna Tifu, câştigătoarea Concursului Internaţional „George Enescu” 2007 revine la Bucureşti într-un recital de gală, împreună cu pianistul Giuseppe Andaloro. Cei doi muzicieni italieni au ales un program pentru toate gusturile, de la muzica serioasă din Sonata de Franck şi până la şlagărele Tzigane de Ravel, Poemul de Chausson şi Fantezia Carmen de Sarasate, tot atâtea exemple de strălucire a viorii, regina instrumentelor. 

S#arp Festival se va încheia duminică, 2 octombrie 2022, la ora 20.00, în Sala mare a Ateneului Român, cu un recital care va reuni forţele a trei instrumentişti extraordinari: violoncelista rusoaică Anastasia Kobekina, câştigătoare a Premiului al II-lea la Concursul Internaţional „George Enescu” 2016 şi a Medaliei de Bronz la Concursul Ceaikovski 2019, violonistul german Linus Roth, care cântă pe o vioară Stradivarius, şi pianistul român Daniel Ciobanu. Două triouri ca două poveşti de viaţă, pasionante şi dramatice, semnate de doi legendari compozitori ruşi, Arenski şi Şostakovici, vor reprezenta punctul culminant al unui maraton muzical la care publicul este invitat să participe cu aceeaşi energie cu care muzicienii îi vor încânta.

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

DESCHIDEREA STAGIUNII CAMERALE

Joi, 29 septembrie 2022, ora 20.00, Sala mare a Ateneului Român

Sharp Festival

Recital de pian

DANIEL CIOBANU

SIMON TRPCESKI

Program

Maurice Ravel
Valsul

Edvard Grieg
Suita Holberg

Mozart/Grieg
Sonata în do major pentru două piane, KV545

Franz Schubert
Fantezia în fa minor la patru mâini, D. 940

Dimitrije Buzarovski
All that dance

Concert organizat în colaborare cu Asociaţia ciobART

Prețuri bilete:

Categoria I: 60 lei
Categoria II: 55 lei
Categoria III: 50 lei

Bilete: https://ove.ro/deschiderea-stagiunii-camerale

https://www.facebook.com/events/2307522112730699

Classic-Jazz Fusion

Vineri, 30 septembrie 2022, ora 20.00, Sala mare a Ateneului Român

Sharp Festival

Recital de pian

Classic-Jazz Fusion

GUY MINTUS

Invitați: 

Irina Sârbu – canto jazz

Andreea Vălean – dans contemporan

Andrei Maxim – instrumente tradiționale

Bogdan Ciobanu – percuție

Concert organizat în colaborare cu Asociaţia ciobART

Prețuri bilete:

Categoria I: 60 lei
Categoria II: 55 lei
Categoria III: 50 lei

Bilete: https://ove.ro/classic-jazz-fusion

https://www.facebook.com/events/470101865019853

Recital cameral

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 20.00, Sala mare a Ateneului Român

Sharp Festival

ANNA TIFU – vioară

GIUSEPPE ANDALORO – pian

Program

César Franck
Sonata în la major, op. 23

Maurice Ravel
Tzigane, op. 76

Ernest Chausson
Poem, op. 25

Pablo de Sarasate
Fantezia Carmen, op. 25

Concert organizat în colaborare cu Asociaţia ciobART

Prețuri bilete:

Categoria I: 60 lei
Categoria II: 55 lei
Categoria III: 50 lei

Bilete: https://ove.ro/recital-cameral

https://www.facebook.com/events/787442308966758

Recital cameral

2 octombrie 2022, ora  20.00, Sala mare a Ateneului Român
Sharp Festival

LINUS ROTH – vioară

ANASTASIA KOBEKINA – violoncel

DANIEL CIOBANU – pian

Program

Anton Arenski
Trio cu pian nr. 1, în re minor, op. 32

Dmitri Şostakovici
Trio cu pian nr. 2, în mi minor, op. 67

Concert organizat în colaborare cu Asociaţia ciobART

Prețuri bilete:

Categoria I: 60 lei
Categoria II: 55 lei
Categoria III: 50 lei

Bilete: https://ove.ro/recital-cameral-5425

https://www.facebook.com/events/492942328943752

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508