spot_img

Lansare de carte, cu participarea autorului: Dr. Tony Nader, ”Un ocean nemărginit de Conștiință”

Marți, 20 septembrie 2022, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului ”Un ocean nemărginit de Conștiință. Răspunsuri simple la marile întrebări ale vieții” de Dr. Tony Nader, publicat de curând la Editura Polirom, în colecția Hexagon. Dr. Tony Nader va participa la eveniment LIVE via zoom și va intra în dialog cu publicul.

Invitați:

Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan

Prof. Dr. Florian Colceag

Dr. Vasile Zecheru

Evenimentul, organizat de Asociația de Meditație Transcendentală din România în parteneriat cu Editura Polirom și Librăriile Cărturești, va fi transmis live pe paginile de Facebook: 

https://www.facebook.com/meditatie.transcendentala

https://www.facebook.com/polirom.editura

https://www.facebook.com/Carturesti

Despre carte

Cu un prolog de David Lynch

Traducere din limba engleză de Miruna Andriescu

„O lectură obligatorie pentru oricine caută răspunsuri la misterele vieții, adevărul suprem și definitiv.” (David Lynch)

„Abia când am început să practic Meditația Transcendentală și l-am cunoscut pe Maharishi am început să înțeleg întreaga relevanță a Conștiinței… Așadar, Meditația Transcendentală – acea formă de meditație care permite în mod eficient conștientizarea celui mai intim miez al ființei proprii – este o necesitate pentru toți oamenii care vor să afle măcar cine sunt. Ceea ce descoperiți e ceea ce sunteți, spre deosebire de tiparele mereu schimbătoare ale teritoriilor senzoriale – și anume un teritoriu al liniștii și stabilității, o stare absolută, necontenit imuabilă, a Conștiinței Pure.” (Dr. Tony Nader)

„Așadar, problema fundamentală devine: cum anume creează Conștiința materia sau cum se manifestă ca materie și de ce este important acest fapt? Care ar putea fi semnificația sa în filozofie și în știință? Are un impact asupra convingerilor personale, a religiei sau eticii? Ar oferi răspunsuri la întrebările despre scopul creației și sensul vieții? Ar elucida legile, ordinea, haosul, libertatea, determinismul, binele și răul? Ar explica de ce există suferință? Poate contribui la fericirea și împlinirea individuală sau chiar la pacea mondială? Aflarea răspunsurilor la aceste întrebări și subiecte poate părea o inițiativă foarte ambițioasă, dar ele au răspunsuri simple în concepția despre lume pe care o prezint în această carte.” (Dr. Tony Nader)

Din cuprins:

În căutarea sensului • Minte și materie • Ce este Conștiința? • Existență, realitate și Ființă • Timpul și Prezentul etern • Transcendere, Conștiința pură și Sinele • Iluminare, Conștiință Cosmică și Conștiința Divinității • Conștiința Unității: Iluminarea supremă • Dilemele libertății, legii și ordinii • Cum se manifestă Conștiința ca univers • Libertate, alegere și responsabilitate • Fericirea și suferința, binele și răul, inteligența superioară

Dr. Tony Nader a studiat medicina și psihiatria la American University din Beirut, continuându-și studiile la Harvard University (neurologie) și devenind doctor al Massachusetts Institute of Technology (MIT) cu o lucrare în domeniul științelor cerebrale și cognitive. A lucrat alături de Deepak Chopra la Maharishi Ayurveda Health Center din Massachusetts, iar în 1994 a publicat prima sa carte despre legătura dintre fiziologia umană și literatura vedică (Human Physiology: Expression of Veda and the Vedic Literature). În anul 2008, Maharishi Mahesh Yogi, fondatorul Mișcării Transcendentale, îl numește ca succesor al său. În 2011 publică lucrarea Ramayan in Human Physiology (Ramayana și fiziologia umană), iar în 2015 fondează publicația International Journal of Mathematics and Consciousness, al cărei redactor-șef este. În prezent este lider al organizației internaționale Mișcarea Transcendentală, cu filiale în peste o sută de țări din Europa, America, Asia și Africa, coordonând programele și practicile acesteia, precum și aplicațiile lor în educație, sănătate fizică și mintală, agricultură, asistență socială etc. Specializarea multiplă, studiile, experiența lui ca medic, profesor și cercetător, precum și activitatea globală a organizației al cărei lider este fac din dr. Tony Nader o voce autorizată dedicată instaurării păcii pe planetă, depășirii conflictelor sociale sau de altă natură, precum și urmării unor căi care și-au dovedit eficiența în a găsi adevăratele valori pe care viața ni le poate oferi.

www.drtonynader.com

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508