Inaugurarea unui nou spațiu de expunere la poalele munților, la marginea pădurii

aug. 30th, 2022 | By | Category: Postcard

M2M, pornit ca un atelier de creație la poalele munților, la marginea pădurii, devine un Muzeu de Artă Contemporană începând din 17 septembrie 2022. M2M/ Muzeul 2 META, proiect inițiat de Romelo Pervolovici, Maria Manolescu, Radu Pervolovici, va fi inaugurat cu expoziția ”Snapshot contemporan/ Timeline tradițional. Arta este întotdeauna în altă parte”, organizată de Fundația Culturală META. ”Proiectul Slon”, început ca un atelier de creație în mijlocul naturii, inițial prin ”Meduza” – o sculptură locuibilă, a devenit neîncăpător ca urmare a activităților artistice ale Fundației META, fiind necesară dezvoltarea unui nou spațiu, care acum devine muzeu.

Vor expune artiștii: Vioara Bara, Radu Comșa, Călin Dan, Teodor Graur, Stela Lie, Petru Lucaci, Sorin Neamțu, Marilena Preda-Sânc, Carmen Rasovszky, Gheorghe Rasovszky, Roxana Trestioreanu, Adrian Uncrut, Dan Vezentan, Simona Vilău, 2 META.
 
„Arta este întotdeauna în altă parte” este o tematică pe care Fundația Culturală META a reiterat-o în diverse evenimente de-a lungul timpului.
 
Snapshot contemporan/ Timeline tradițional urmărește modul în care avangardele devin în timp mainstream, memorie sedimentată, conceptele se uzează și se modifică și ceea ce este acum contemporan, odată cu trecerea timpului, poate deveni tradiție.

Cu ocazia evenimentului de deschidere organizăm o proiecție a filmului O seară în atelierul părinților mei al regizoarei Eva Pervolovici.
 
În deschiderea expoziției vor vorbi Magda Cârneci, scriitoare, critic de artă, redactor-șef al revistei ”Arta”, și Ion Bogdan Lefter, scriitor, comentator cultural, profesor la Universitatea din București.
 
Slon, un sat cu o comunitate mică, tipic tradițională, situat în Județul Prahova, la poalele munților, la liziera pădurii, pe unul dintre vechile drumuri de legătură dintre Muntenia și Transilvania, a interacționat cu arta și cu artiștii de artă contemporană/ experimentală invitați în cadrul proiectelor de Rezidență ale Fundației Culturale META din ultimii 8 ani.
 
 
Puteți găsi mai multe informații pe site-ul Fundației Culturale META (www.metacult.ro) si pe site-ul M2M (www.metacult.ro/m2m).
 
Activitatea Fundației META este susținută de Impuls Leasing România.

Număr de vizualizări :58


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro