”Personal Mood Board” de Anca Boeriu, la Galateca

iul. 5th, 2022 | By | Category: Eveniment

Marți, 5 iulie 2022, la Galeria Galateca din București (str. C.A. Rosetti, nr. 2-4), de la ora 19.00, are loc vernisajul ”Personal Mood Board” al artistei vizuale Anca Boeriu.  Expoziția este un exercițiu de introspecție și sinceritate. Un Mood Board cu gânduri, sentimente și amintiri, într-o aparentă dezordine, ordonată de rigoarea unei linii roșii. Proiectul propune o sondare a stărilor și gândurilor artistei la intersecția între lumi, evenimente transformatoare și perioade atipice. Instalația centrală este o reflecție a acestora, o sinteză vizuală, mediile de exprimare mixând pe cele caracteristice, gravură sau desen, cu noi tehnici experimentate în ultimii ani. Astfel, expoziția este gândită ca un colaj de lucrări de dimensiuni variabile, de gravuri, desene și obiecte ceramice, în care artista îi aduce pe cei din jur ei, pe cei pierduți sau pe cei găsiți, pe cei visați și pe cei doriți alături de un amalgam de idei, gânduri  și sentimente. O bară roșie, un roșu agresiv, dar luminos se regăsește mereu lângă desenele, lângă gravurile sau ceramicele artistei ca un semn de exclamare, de atenționare. O expoziție ce invită la propria introspecție, la interacțiune, fiecare putând crea propriul mood board.

”Uneori simți  că este momentul să te oprești, să te uiți în urmă, să te uiți în față și să pui împreună tot ceea ce contează. Este timpul pentru secunda în care privești în jurul tău, vrei să te vadă cei din jur, să te audă, să te cunoască și să te înțeleagă. Al meu personal, inspiration board este de fapt o parte din tot ce am adunat într-o viață de om, nu neapărat de artist, este șansa ca toți și toate să se afle împreună, aici pe board-ul meu personal. Știu  că de la o zi la alta voi simții nevoia să mut lucrările, să schimb impresiile și m-aș bucura dacă și vizitatorii ar intra în acest joc  de refacere permanentă a mood boardului meu.”, mărturisește Anca Boeriu.

Personal Mood Board este deschisă până luni, 15 august 2022.

 

Anca Boeriu s-a născut în anul 1957 în orașul Pucioasa, județul Dâmbovița și a absolvit Universitatea de Arte din București în anul 1982. Timp de 21 de ani a predat la Universitatea Națională de Arte din București, în cadrul secției de Grafică, fiind lector universitar doctor. Din anul 2000 este reprezentantul României la Trienala de Gravură Chamallier, Franța, și  din 2016 președinte al Filialei Grafică din București. A înființat Bienala Internaţională de Gravură   B.I.P.B.-Bucharest International Print.   Activitatea curatorială este vastă, cuprinzând expoziții de anvergură. Gândește proiecte pentru studenţii ei şi pentru comunitate, îi place să aprofundeze idei ce nu au fost suficient cercetate. Colaborarea cu Andreea Sandu și Galateca a început chiar cu aceste proiecte de susținere a tinerilor artiști, Grafica Tânără, Supermarketul de Artă, Arta la intrare,  #Contactless și CSWeek. Pe parcursul carierei artistice a primit o serie de premii si distinctii.

 

Parteneri media: Radio România Cultural Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta

 

Parteneri: AQUA Carpatica , Domeniile Sâmburești

 

Număr de vizualizări :408


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro