Cristian Bădiliță & Malvine Mocenco prezintă o nouă expoziție de manuscrise pictate:  SUFLETUL DE AUR

iul. 9th, 2022 | By | Category: Postcard

Joi, 7 iulie 2022, la Muzeul Municipal Curtea de Argeș și Biserica Domnească, a avut loc vernisajul expoziției ”Sufletul de aur”, semnată de Cristian Bădiliță și  Malvine Mocenco. Expoziția reunește operele, comune, ale unui scriitor, specialist în literatura creștină antică, și ale unui pictor-restaurator. Prin lucrările expuse cei doi autori construiesc o punte între universul manuscriselor medievale și modernitatea noastră cea de toate zilele. Dimensiunea artistică și cea literară se completează cu o dimensiune teologico-metafizică, universală ființei umane. Pictura sporește și iluminează semnificația textelor.

Expoziția este deschisă până la sfârșitul lunii august 2022.

 

 

 

CRISTIAN BĂDILIŢĂ (n. 1968). Scriitor, istoric al creştinismului timpuriu. Doctor al Universităţii Paris IV-Sorbona cu teza Metamorfozele Anticristului la Părinţii Bisericii (Premiul Salomon Reinach al Asociaţiei Eleniştilor din Franţa). A coordonat traducerea comentată a Septuagintei în cadrul New Europe College (8 volume). Realizează o traducere comentată a Noului Testament (6 volume apărute). A inițiat Colecția Mica Romă XXI la Editura Vremea. A publicat peste 70 de volume (eseuri, studii, poezie, Jurnale, traduceri comentate din greaca veche şi latină etc.). Publicaţii recente: Adulmecări (Libris, 2018); Iluminișuri. Despre martiri, katechoni,erezii (Vremea, 2020); Un Pateric al anarhismului creștin de dreapta (Vremea, 2020); Glafire. Teme fierbinți ale creștinismului (Litera, 2021); Sfinți păgâni, iudei și creștini (Litera, 2021); Geniul greco-catolic românesc (Vremea, 2022, ediția a V-a).

 

 

 

MALVINE MOCENCO (n. 1976). A absolvit Liceul de Artă din Constanţa și Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Piteşti,  Secţia „Artă Sacră”.  Din anul 2009 e restaurator pictură, şefa secţiei Conservare–Restaurare la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti (Argeş). Expoziții de pictură și ilustrație de cărți. A publicat două albume de artă decorativă și două cu lucrările restaurate. Marele Premiu pentru Restaurare la Salonul Național de la Craiova (2017).

 

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :278


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro