spot_img

Platforma NaradiX.ro lansează conţinut nou şi materii extracurriculare

Peste 20.000 de elevi au recuperat materia școlară în ultimul an pe NaradiX.ro cu  ajutorul a 2.039 de profesori înscriși în platforma concepută de Narada şi susținută de partenerul strategic Global Vision pentru a preveni abandonul școlar; În aproape un an de la lansarea platformei, elevii au finalizat un număr de aproximativ 170.000 de lecţii care au contribuit la dobândirea abilităţilor de învăţare autonomă şi au sporit creşterea competitivităţii şi a încrederii în sine; NaradiX.ro a fost accesată de copii români din 135 de ţări, iar un număr de 695.000 de elevi, părinţi şi profesori au vizitat platforma.

Noi discipline extracurriculare materiei de la școală, cursuri aplicate care pun accent pe abilități, pasiune și învățare activă și care fac școala și procesul de învățare atractive pentru elevii din toată țara. Acesta este obiectivul și noutatea platformei NaradiX.ro, care își propune nu doar să susțină și să continue procesul de educație remedială absolut necesar post pandemie, ci să ajute generația tânără să fie pregătită pentru provocările viitorului, în mod practic.

Dintr-un studiu recent McKinsey & Company reiese faptul că în doi ani de pandemie copiii din România au înregistrat întârzieri de învăţare de 4-6 luni. În plus, 42% dintre elevii din România sunt analfabeți funcțional, respectiv nu pot interpreta o informație și nu pot avea propriile idei. Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării doar în anul 2020 nu mai puțin de 259.000 de copii nu au avut acces la cursurile online din cauza lipsei tehnologiei necesare, a conectivității sau chiar a curentului electric. În tot acest timp organizaţia Narada a livrat 1160 de laptop-uri şi tablete elevilor din ţară şi a rezolvat 141 de alerte şcolare de infrastructură şi tehnologie.

O soluție pentru a reduce și chiar elimina aceste lacune, inclusiv pentru a preveni abandonul școlar, o oferă platforma NaradiX.ro, lansată în urmă cu aproximativ un an de organizația Narada. Concepută iniţial cu scop de educaţie remedială post pandemie, NaradiX.ro, o comunitate activă de profesori și elevi din întreaga țară, lansează în această vară conținut nou. Pe lângă materiile existente deja din curriculum obligatoriu pentru clasele 0-8 (română, matematică, istorie și geografie), NaradiX oferă elevilor noi materii și discipline, precum conţinut STEM (biologie, fizică şi chimie), cursuri de limba engleză, dar şi materii extracurriculare de educaţie civică, educaţia mediului, dezvoltare personală, inclusiv cursuri pentru profesori,  de integrare a  elevilor refugiați și cursuri de imersiune în limba ucraineană, cu variantele ucraineană – engleză și ucraineană – română. Acest curriculum complementar este dezvoltat împreună cu alte organizaţii şi specialişti în domeniu. În plus, în perioadele 8 iunie – 8 iulie și  1 august – 1 septembrie elevii care se înscriu pe NaradiX.ro și parcurg cursurile cu succes acumulează un număr de puncte pe baza cărora pot câștiga o tabletă pentru a continua procesul de învăţare. De asemenea, fiecare elev care învață pe NaradiX.ro poate ajuta alt elev dintr-o comunitate defavorizată. Pentru fiecare elev din platformă, Narada investește 1 euro într-o astfel de comunitate, pentru derularea activităţilor de educaţie remedială offline.

Pe lângă rolul de educaţie continuă, scop cu care platforma poate fi accesată în mod gratuit de elevi, dar şi de cadrele didactice care o pot folosi ca sprijin de lucru în vacanţă, NaradiX  reprezintă un instrument perfect pentru a pune în legătură și elevii între ei, dar și elevii cu profesorii din toată țara, pentru orice întrebare, exercițiu sau îndrumare, pe chatul NaradiX. În acest moment, NaradiX.ro numără peste 20.000 de elevi și 2.039 de profesori înscriși, 6.099 de cursuri, 161 de teste și aproape 400 de premii câştigate de elevii cei mai silitori, printre care se numără şi rechizite oferite de BIC România şi livrate de partenerul logistic DPD România. În aproape un an de la lansarea platformei, elevii au finalizat un număr de aproximativ 170.000 de lecţii care au contribuit la dobândirea abilităţilor de învăţare autonomă şi au sporit creşterea competitivităţii şi a încrederii în sine. NaradiX.ro a fost accesată de copii români din 135 de ţări, iar un număr de 695.000 de elevi, părinţi şi profesori au vizitat platforma.

 

Cu NaradiX.ro ne dorim să pregătim pentru provocările viitorului o nouă generație de tineri care au atât abilități practice, cât și cunoștințe de inteligență emoțională, dezvoltare personală etc., necesare pentru formarea armonioasă și completă. Platforma NaradiX.ro este locul unde elevii nu doar învață, ci și descoperă ceva complet nou: că şcoala poate fi instructivă şi foarte distractivă dacă este adaptată vremurilor pe care le trăim”, spune Andra Munteanu, Președinte al organizației Narada.

 

„Prin proiectele noastre, sprijinim dezvoltarea comunităților și ne direcționăm atenția îndeosebi către generațiile viitoare. De aceea, continuarea proiectului NaradiX este un pas firesc pentru noi, reușind astfel să le punem la dispoziție elevilor o curriculă la standarde de top. Credem cu tărie că este esențial să fim alături de învățământul românesc și, implicit, să susținem economia printr-o pondere mare a retenției celor promovați în România, pentru a-și oferi propriul know-how sectorului de business local. Totodată, dorim să le oferim noilor generații un exemplu de consecvență prin sprijinul nostru în dezvoltarea și rafinarea proiectului demarat de Narada, în 2021, în plină criză sanitară și de acces la educație. Acest proiect ne-a dovedit, încă o dată, că perfecționarea proceselor și oamenilor este parte din viață”, precizează Rusandra Bejan, Head of Operations Global Vision.

 

Toţi cei care îşi doresc să contribuie la misiunea NaradiX din această vară pot transmite un SMS la 8845 cu textul „ELEV”, în valoare de 2 euro sau pot face o donaţie online prin plata cu cardul pe site-ul organizației. 

Despre NaradiX:

Într-o perioadă de intensă instabilitate pentru școli, NaradiX.ro, platforma lansată de Narada și pusă la dispoziția elevilor și profesorilor din România în mod gratuit, este o resursă care aduce plus valoare și constanță actului educațional. Platforma are ca obiectiv primar prevenirea deconectării de la școală a copiilor ce se află deja în risc de abandon școlar cu lacune instalate preponderent în perioada pandemiei, contribuind totodată la formarea abilităţilor socio-emoţionale ale elevilor şi la pregătirea lor pentru viitor.  Este, de asemenea, un sistem de educație remedială digitalizat care încurajează spiritul de colaborare și echipă în scop educațional ce îi motivează pe elevi să înveţe printr-un mecanism de acordare premii.

 

Despre NARADA:

Vizionari, strategi, profesioniști IT, oameni de business, de comunicare, manageri și voluntari care înțeleg că educația stă la baza dezvoltării comunităţilor sănătoase. O echipă de minți agile care proiectează soluții sustenabile, de tehnologie, actuale pentru rezolvarea nevoilor educaționale din România. O organizație care crede că fiecare reușită are rolul de a ne conduce spre următoarea. Suntem oameni care susțin inovația în educație, chiar la firul ierbii. Din 2017, vizualizăm, proiectăm și adaptăm inițiative care să contribuie la scăderea ratei analfabetismului în România și aducerea educației în secolul 21.

Copiii viitorului cresc cu Narada. Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation. Mai multe informații despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508