„Mărite Eminescu” – expoziție de grafică în peniță

iun. 13th, 2022 | By | Category: Postcard

Miercuri, 15 iunie 2022, ora 14.00, la „Galeria Labirint”- Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” va avea loc vernisajul expoziției „Mărite Eminescu” – expoziție de grafică în peniță, semnată de  artistul plastic Constanța Abălașei-Donosă. Expoziția cuprinde 40 de lucrări de grafică în peniță și este deschisă în perioada 14 iunie – 3 iulie 2022. Vernisajul se va desfășura în prezența criticului de artă dr. Maria Bilașevshi-responsabilul Galeriei Labirint și va fi moderat de Rodica Rodean – președinte Asociația „Universul Prieteniei” Iași. Organizatori: Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” și Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi.

CONSTANȚA ABĂLAȘEI-DONOSĂ – artist plastic, scriitor, jurnalist; născută la 4 februarie 1954 la Brăila cu domiciliul la Brăila. Este membru fondator al Fundației „Sf.Ierarh Petru Movilă” la Mănăstirea Sucevița- Bucovina, cu donația lucrărilor personale de artă plastică și grafică..
A publicat 20 volume (poezie, proză, memorialistică), are editate 3 albume cu lucrări de artă plastică (acuarelă și grafică în peniţă), a avut 65 de expoziții personale de artă plastic (55 în România și 10 în străinătate), a participat la peste 150 de expoziții colective în țară și străinătate, semnează grafica la peste 40 de volume ale unor scritorii, are lucrări în colecţii particulare în Canada, S.U.A., Japonia, Franța, Italia, Grecia, Republica Moldova, Ucraina, China.

Este membră în Asociația Artiștilor Plastici din Alma/ Canada (2003) și Macon / Franța (2009), în Asociația Artiștilor Plastici din 2010, în Liga Scriitorilor Români din 2011, în Asociaţia Universul Prieteniei Iași din 2012, în Uniunea Internațională a Oamenilor de Creație- Chișinău din 2018, în Asociația Scriitorilor Români din Austria, din 2018.

Număr de vizualizări :247


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro