Lansarea revistei ARTA #54-55 / 2022 la Atelier 030202

iun. 20th, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 22 iunie 2022, începând cu orele 19.00, la Atelier 030202 (Str. Sfânta Vineri nr. 11, Teatrul de Comedie – Sala Nouă) din București, se lansează noul număr al Revistei ARTA: ARTIST-RUN SPACES. CONSTRUIND SCENA (VIITOARE).  Discuția va fi mediată de Magda Cârneci și Petru Lucaci. Coordonatoarea Dosarului, Gabriela Mateescu, a invitat mai mulți reprezentanți ai spațiilor coordonate de artiști din București pentru a vorbi despre diferitele forme de organizare.

Articolele din Dosarul revistei ARTA doresc să ofere o analiză asupra conceptului de artist-run space și a acestui model de auto-curatoriere recent apărut pe scena culturală românească, dar vechi pe scena internațională, care imaginează alte moduri de adunări și ajutor reciproc între artiști și oferă o continuitate absolvenților pentru a crea și expune după terminarea studiilor, sau ca o alternativă pentru artiștii mai cunoscuți să expună fără a participa la jocurile scenei de artă.

Acest Dosar vine să completeze lipsa unui inventar recent al scenei alternative românești, ținând cont că în ultimii ani inițiativele independente s-au înmulțit într-un ritm accelerat și nemaiîntâlnit înainte în istoria artei contemporane românești.
Coordonatoare: Gabriela Mateescu

Număr de vizualizări :245


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro