”Istoria și catalogul stilourilor românești”, de Petre Crăciun

iun. 20th, 2022 | By | Category: Postcard

Cartea apărută la editura Zorio în iunie 2022 prezintă pentru prima dată  istoria și chiar catalogul modelelor de stilouri produse în România de-a lungul timpului. Sunt prezentate dezvăluiri, documente de arhivă în premieră, mărturii ale  foștilor lucrători de la Flaro, cu care autorul a stat de vorbă. Multe pagini sunt dedicate celebrului  ”stilou guvernamental” ”Flaro Dacia” cu peniță de aur, produs pentru protocolul  de grad zero al Președintelui și Guvernului. Volumul cuprinde un catalog ilustrat cu 75 de modele de stilouri fabricate în  România în ultimii 70 de ani, toate aparținând Colecției autorului. ”Istoria și catalogul stilourilor românești” oferă informații inedite despre întreprinderile ”Artalith” și ”Gratioza” care au funcționat în perioada interbelică în Sibiu și care produceau stilouri, tocuri, alte produse de birou, inclusiv mape de corespondență pentru Casa Regală a României.

Cartea are 248 pagini color, format 20 x 24 cm. 265 de fotografii, documente pe care le puteți găsi numai în acest volum publicat de Editura Zorio.

Hârtie de foarte bună calitate, ediție de lux, copertă cu clape și lac selectiv.

Toate exemplarele sunt numerotate de la 1 – 1000 și au dedicația autorului.

 

Lansarea volumului va avea loc la Biblioteca Academiei Române joi, 23 iunie, ora 11.00.

Invitați:

-istoricul Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, un fin cunoscător al instrumentelor de scris;

-Flaviu Constantin, managerul ”Flaro” Sibiu, societatea care a preluat patrimoniul fostei fabrici ”Flamura Roșie”;

-Ferdinand Mircea Tvers, reparator și artizan de stilouri, reprezentantul unui meșteșug pe cale de dispariție.

Amfitrionul întâlnirii este prof. ing. Nicolae Noica, directorul general al Bibliotecii Academiei Române.

Participanții vor putea viziona o expoziție de stilouri românești din colecția autorului.

 

Număr de vizualizări :303


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro