Începe a treia ediție a concursului „Bucharest International Music Competition”

iun. 30th, 2022 | By | Category: Postcard

Vineri, 1 iulie 2022, are loc deschiderea celei de-a treia ediții – cvintet de suflători – a concursului organizat de Asociația Ars Ventus. ”Bucharest International Music Competition” este un concurs de muzică de cameră dedicat cvintetelor de suflători și alamă, care prin modalitatea flexibilă și accesibilă de organizare oferă o platformă prin intermediul căreia artiștii concurează confortabil, păstrând rigorile necesare unei competiții. Concursul are loc odată la doi ani pentru una dintre discipline, în succesiune, iar înregistrările audio ale câștigătorilor premiilor vor fi disponibile pe website-ul Asociației Ars Ventus – www.arsventus.ro pentru a putea fi ascultate de către orice doritor. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

Muzicienii invitați să facă parte din comisia de jurizare a celei de-a doua ediții sunt instrumentiști angajați la orchestre de prestigiu din Uniunea Europeană: Fabien Thouand – oboi principal la  Filarmonica della Scala | Teatro alla Scala din Milano, Italia, Mihaela Goldfeld – flaut principal la Bremer Philharmoniker din Germania, Sorin Crudu – oboi principal la Slovenian Philharmonic Orchestra din Ljubljana, Emil Vișenescu – clarinet principal la Filarmonica „George Enescu” din București și David Mathe – fagot principal la Staatskapelle Weimar din Germania.

Ediția a III-a, dedicată cvintetului de suflători, se bucură de suportul sponsorilor săi, care vor oferi câștigătorilor premiului întâi accesorii pentru instrumente de suflat în valoare de 4.000€ – Song flute headjoints, din Coreea de Sud, Rovner Products și Balu Musik din Statele Unite ale Americii, Rhodium Aurum și Reediano din Uniunea Europeană, respectiv Trofimov Bassoons Bocals și Lavoro Reeds din Turcia.

Fondată în anul 2015, Asociația Ars Ventus s-a concentrat la început pe activitatea Ansamblului de suflători București, organizând evenimente artistice prin parteneriate cu organizații culturale. În anul 2018, pe baza experienței acumulate, asociația a inițiat organizarea Concursului Internațional de Muzică București, concurs dedicat cvintetului de suflători și cvintetului de alamă. În prezent, toate resursele sunt dedicate acestor doi piloni, cu obiectivul de a crește conștientizarea în rândul publicului referitor la muzica de cameră pentru instrumente de suflat.

 

Număr de vizualizări :254


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro