”Care dintre noi?”, un film de Chris Simion – Mercurian, prezentat în parcul Kiseleff din București

iun. 2nd, 2022 | By | Category: Postcard

Vineri, 3 iunie 2022, de la ora 21.00, în parcul Kiseleff din București se creează un cinematograf pentru o seară, neconvențional, în aer liber, pentru a fi difuzat filmul “Care dintre noi?”, realizat după cartea cu același nume pe care scriitoarea Chris Simion – Mercurian a scris-o în timp ce făcea chimioterapie. Filmul prezintă povestea a cinci pacienți diagnosticați cu cancer, care reușesc să transforme această boală într-o oportunitate.

Un film plin de umor, de haz prin care autoarea și regizoarea Chris Simion Mercurian prezintă o altă abordare a acestui diagnostic.

Din distribuție fac parte actorii: Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, alături de Delia Grigoroiu – bolnavă de cancer, Georgeta Popescu – asistentă, Eva Spiru – medic rezident și copilul Alexandra Mercurian.

„Deși este un mediu metraj, îmi este imposibil să mă raportez la el ca la un produs regizatpentru că nu e nici o regie, e viața. M-am inspirat din ce am trăit și din faptul că am primit tot ce mi-a dat viața, n-am comentat. Ba chiar m-am folosit de experiență, am luat din ea ce mi-a convenit și n-am lăsat-o să -mi fure identitatea. Și asta cred că poate fi folositor ca perspectivă. Nu dau sfaturi. Experiența e unică. Dar undeva ne întâlnește pe toți. Filmul nu este despre boală, ci despre asumare, iertare, vindecare. Face bine! După vizionare se lasă cu discuții și cu bucuria că suntem împreună.”, a declarat Chris Simion – Mercurian

Filmul este difuzat cu ocazia Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer. Intrarea este liberă. Dați sfoară-n țară!

 

Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București, secția teatrologie (2000) și regie teatru (2005), Chris Simion–Mercurian a publicat zece cărți, printre care Ce ne spunem când nu ne vorbim40 de zileCare dintre noiÎn fiecare zi, Dumnezeu se roagă la MineImperativele adolescenței.
Cea mai recentă carte a sa  Dicționar de optimisme  a fost publicată în decembrie 2020, primul tiraj fiind epuizat în doar trei săptămâni. Editura Trei a lansat un al doilea tiraj al cărţii, care poate fi cumpărată de pe site-ul edituratrei.ro şi din librăriile din întreaga ţară.

Dăruiește pentru a exista mai departe! – așa am putea descrie într-o singură frază cartea scrisă de Chris Simion – Mercurian. Este primul dicționar în care fiecare dintre noi poate inventa cuvinte și fraze dragi sufletului său. Volumul este un suflu de optimism, încredere și bunătate pentru oricine îl citește și spune lucrurilor pe nume, fără a se ascunde după motto-uri sau experiențe de viață false.

Dicționarul de optimisme l-am scris cât am stat la Sibiel împreună cu Tiberiu, soțul meu, în perioada de lock down, când am simțit că «universul» ne-a tras frâna de mână și ne-a trecut pe modul «avion». Și ce să fac la înălțime și fără semnal? Am început să mă joc. Optimismul este o opțiune. Nu m-am născut optimistă. Am devenit. Am învățat singură că dacă aleg întunericul s-ar putea să nu mai ajung niciodată la lumină. În schimb, dacă aleg lumina…poate am șansa să mă bucur de ea. Încearcă și tu. E un exercițiu bun pentru suflet.” – Chris Simion

Chris Simion–Mercurian este una dintre cele mai vocale și iubite artiste din generația sa, o personalitate creatoare, originală, inovativă, un spirit viu, explorator, care s-a impus în cultura contemporană prin curaj, forță, pasiune și moralitate. Deși este recunoscută atât național, cât și internațional și deține câteva premii care ar fi putut să îi încurajeze aroganța, Chris își păstrează modestia și își cultivă neîncetat smerenia. Este un om conectat la Univers, un om al unei ere care ar putea începe.

A regizat peste 40 de spectacole de teatru, printre care Oscar și tanti Roz, Maitreyi, Mecanica inimii, Domnul Ibrahim și florile Coranului, Copilul lui Noe, Cu ce vă servesc?, Scaunele și multe altele. A inițiat Festivalul de teatru independent UNDERCLOUD, ajuns la cea de a XV-a ediție. A demarat proiectul Grivița 53 (www.grivita53.ro), de construire a primului teatru privat de la zero.

De curând a debutat și în cinematografie, regizând primul său film, Care dintre noi, bazat pe propria experienţă în lupta cu cancerul. Filmul a avut premiera online în noiembrie 2020. Cei care nu au reușit să îl vizioneze atunci au posibilitatea să o facă pe 15 iunie 2022, la ora 21:00, în cadrul UNDERCLOUD, pe terasa J’AI Bistrot. Vezi program www.undercloud.ro

Număr de vizualizări :578


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro