A treia ediție ”Art in Progress”, organizată de DIPLOMA și The Institute

iun. 7th, 2022 | By | Category: Postcard

Joi, 9 iunie 2022, în spațiul The Institute @ Combinatul Fondului Plastic (Str. Băiculești, nr 29), începând cu ora 18.00, are loc vernisajul  celei de-a treia ediții ”Art in Progress”, o expoziție multidisciplinară dedicată noii generații de creatori, organizată de DIPLOMA și The Institute. ”Art in Progress” va fi deschisă până sâmbătă. 2 iulie 2022,  fiind parte a programului #doijoi, o inițiativă care promovează un circuit al expozițiilor de artă deschise în București.

Sub conceptul Velcro Adorables, expoziția prezintă lucrări de pictură, fotografie, sculptură, grafică, foto-video, alături de instalații performative, realizate de artiști și artiste din noua generație, care activează atât în țară, cât și peste hotare. Artiștii a căror viziune o puteți descoperi la ”Art in Progress_3” sunt: Ana Bălan, Matei Dumitriu, Luca Florian, Adela Giurgiu, Ludic Collective, Claudia Moraru, Miruna Nica, Alexandra Satmari și Teodora Tănase.

Expoziția este curatoriată de Daniela Custrin, absolventă a Masteratului de la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, în prezent asistentă curatoare la Galeria Suprafinfinit și parte din proiectul Specula Magazine. Daniela Custrin este, de asemenea, câștigătoarea call-ului de proiecte deschis curatorilor la început de drum de către echipa The Institute.

Conceptul expoziției este ‘’Velcro Adorables”, o propunere speculativă a sentimentelor contradictorii pe care le putem avea în fața anumitor obiecte sau experiențe vizuale. Multe lucrări vorbesc despre spațiul vulnerabil domestic, nostalgie, stadii ale anxietății, fața glossy a capitalismului sau interiorizarea stângaciei.

 

 

–––––––

Program expoziție:

de marți până vineri, între orele 16:00 și 20:00,
sâmbăta, între 12:00 și 20:00.
Intrarea este gratuită.

Adresă: Spațiul The Institute @ Combinatul Fondului Plastic (Str. Băiculești, nr 29)

–––––––

Art In Progress este un demers DIPLOMA și reprezintă o inițiativă prin care The Institute își propune să aducă mai aproape de publicul larg arta, creațiile și lucrările noii generații de creatori români pe tot parcursul anului și prin formarea unei comunități reprezentative în acest sens.

–––––––

Un proiect: DIPLOMA & The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank

Susținut de: Art Property Development și Art Property City

Partener: Combinat.ro

Parteneri media: aiciastat.ro, Arhitext, ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR, Igloo, IQads, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, Propagarta, Revista Arta, Revista Atelierul, Spotmedia, Zeppelin, Zile și Nopți, The Woman, Teen Press

 

Număr de vizualizări :208


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro