Premiile ”Ficțiunea”, acordate de revista ”OPT motive” & ACF

mai 2nd, 2022 | By | Category: Postcard

Premiile ”Ficțiunea” se vor decerna anual, în perioada 1-8 iunie, iar cu o săptămână înainte se vor anunța nominalizările. Propunerile pentru premii sunt făcute de filialele Asociației Creatorilor de Ficțiune. Evaluarea și selecția creațiilor nominalizate este asigurată de către o comisie de specialiști, desemnată de Comitetul director al ACF. Anul acesta, 2022, Premiile Ficțiunea se bucură de sprijinul Consiliului Județean Constanța. Partener de promovare: Muzeul Național al Literaturii Romane din București. Festivitatea de premiere va avea loc miercuri 8 iunie, pe plaja Neversea, Constanța, la ora 19.

Premiile FICȚIUNEA

  1. Premiul pentru cel mai creativ artist vizual
  2. Premiul pentru cel mai creativ scriitor
  3. Premiul Personalitatea artistică a anului

 

 

Asociatia Creatorilor de Fictiune, entitate non-profit, cu sediul în Bulev. N. Bălcescu, nr.7, București, are ca scop promovarea unui tip sincretic de creație, situat la granița dintre artele ficțiunii, domeniu care se conturează tot mai clar în ultima vreme. Între literatură, artele plastice, film sau muzică există numeroase zone de manifestare comună, care au dus la apariția unor specii noi, precum filmul de artă, clipurile artistice, pictura tematică, muzica bazată pe text sau temă literară, poezia ca manifestare vizuală, numeroasele forme ale artelor spectacolului, micro-ficțiunile, flash-ul literar etc. Asociația Creatorilor de Ficțiune își propune să reunească artiști din toate domeniile, dar și exegeți care contribuie la propulsarea și înțelegerea ficțiunii.

 

Între categoriile profesionale pe care le are în vedere asociația se numără scriitori, actori, artiști plastici, cineaști, regizori, critici și cronicari din domeniul ficțiunii, fotografi, creatori de concepte artistice, oameni capabili să creeze etc.

 

Asociația Creatorilor de Ficțiune are ca principale domenii de activitate revista OPT motive (optmotive.ro), publicație de profil, și organizarea unor evenimente de promovare a fenomenului artistic (festivaluri, lecturi, realizarea de materiale artistice etc.) Pot face parte din ACF toți cei care cred în arta hibridă.

Număr de vizualizări :215


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro