Lansarea cărții ”Steaua fără nume/ Nam na jana tara”, de Mihail Sebastian, în ediție bilingvă, română-bengali

mai 23rd, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Ambasada Indiei la București, împreună cu editura Cununi de stele lansează joi, 26 mai 2022, ora 11:00, cartea  ”Steaua fără nume/ Nam na jana tara”, de Mihail Sebastian, ediție bilingvă română-bengali, traducere în bengali de Amita Bhose. În 1965, la Calcutta, ediția în bengali a reprezentat prima traducere în India”, din limba română, a unei opere literare românești. Steaua fără nume a fost jucată pe scenele Calcuttei în același an și în 1967 a fost radiodifuzată. Mihail Sebastian, „un scriitor de un farmec universal”, cum avea să-l numească Amita Bhose care a tradus și Jocul de-a vacanța (publicat în 1970, jucat și radiodifuzat în 1969 la Calcutta), publicat și el bilingv de aceeași editură, are „un teatru de o largă accesibilitate, mai mult decât atât, putere de seducție, popularitate.” ( criticul Mircea Tomuș) 

De o acțiune de o simplitate și o puritate clasică, teatrul lui Mihail Sebastian cucerește, dovadă fiind că după aproape 100 de ani este reprezentat pe scenă cu săli pline.

 

Steaua fără nume/ Nam na jana tara, ediție bilingvă română-bengali a apărut cu sprijinul financiar al Ambasadei Indiei la București.

 

Evenimentul va avea loc la sediul Ambasadei Indiei la București, Bulevardul Aviatorilor, nr. 46, sector 1, București, în prezența și cu intervenția Excelenței Sale, domnul Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei la București.

 

Locurile fiind limitate, vă rugăm să vă înscrieți spre participare printr-un e-mail la office@edituracununidestele.ro

 

Carmen Mușat-Coman,

Editura Cununi de stele, telefon: 0722455806.

 

Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați:

www.amitabhose.net

www.edituracununidestele.ro

 

Număr de vizualizări :219


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro